spot_img
spot_img

Упозорење метеоролога: Стиже најгори топлотни талас овог љета

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Чини се да ће посљедњи дани јула и почетак августа донијети најинтензивнији топлотни талас љета 2021. у Европи, наводи се у временској прогнози “Severe Weather“.

Очекује се да ће температуре прелазити 40 степени Целзијуса у неким областима, потенцијално до 45 степени у Грчкој током викенда, наводи се у прогнози.

Ово ће значајно повећати пријетњу од пожара широм медитеранске регије и Балканског полуострва. Јул је донио велике врућине углавном у јужне и југоисточне дијелове европског континента, док су на западу изостали значајнији топлотни валови.

Највише температуре забиљежене су на Медитерану, Балканском полуострву и у Турској, повремено прелазећи и 40 степени.

Врућина се у посљедње вријеме проширила и на уобичајено хладнију Велику Британију и Ирску. Дијелови Италије, Србије, Сјеверне Македоније, Албаније, Румуњске, Бугарске и Грчке спремни су за “печење” под екстремним и сувим таласом врућине.

Међутим, ове седмице се успоставља образац у Европи, која је склона екстремно високим температурама. Остатак јула, као и први дани августа, посљедњи дани љетне сезоне, донијеће најинтензивнији топлотни талас 2021. године.

Врућина ће бити екстремна и требала би потрајати најмање седмицу, могуће и широм југа, пише “Vecernji.ba“.

 

 

 

(vecernji.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img