spot_img
spot_img

Унука Алије Изетбеговића се фотографисала поред јелке па се нашла на удару критика

spot_img
spot_img

Нађа Берберовић-Диздаревић, унука ратног предсједника РБиХ Алије Изетбеговића, обрачунала се на друштвеним мрежама са критичарима, због тога што је објавила фотографије поред јелке и честитала Божић по Грегоријанском календару.

“Срећан и радостан Божић”, написала је она, на шта су уследиле бројне негативне реакције од којих и једна на Твитеру која гласи:

“Јеси ли поносна, Нађа? Најжешће југобалије бале за тобом и твојим ЛГБТ божићним начином живота”.

У реаговању на негативне коментаре, Нађа је навела да је ријеч о “толико примитивизма и мржње у неписменим коментарима са анонимних профила особа које се представљају као велики вјерници, а себи дају за право да суде томе шта је исправно, а шта погрешно, заборављајући да у нашој вери само Бог суди човјеку”.

“Ја сам муслиманка, одгојена у исламској традицији и вјери. Практикујем своју вјеру и поносна сам на то што јесам”, навела је она.

Истакла да је са својим пријатељима и комшијама увијек славила и славиће Бајрам, Божић, Ускрс и Васкрс, Нову годину и све остале празнике.

“Они ће код мене јести баклаву, а мени доносити шарена јаја. Мој син ће у вртићу с друговима окитити јелку и добити пакетић од Дједа Мраза, а ми, његови родитељи, трудићемо се да га васпитамо у духу наше вјере, а првенствено да буде добар човјек”, навела је.

Онима којима који су јој помињали дједа, поручила је: “Ви мог рахметли дједу нисте познавали и немате права говорити у његово име. Нематре права од њега правити радикалисту или фундаменталисту, јер он то није био. Нисте прочитали његове књиге и никад нисте схватили суштину његове мисли”.

За почетак, предложила им је да, како је навела, прелистају његову књигу “Ислам између Истока и Запада”.

Навела је да је њен дјед Алија Изетбеговић био космополита у правом смислу те речи и да је себе називао “европским муслиманом”.

“Са једнаким интересом читао је Бхагавадгиту, Библију и Стари завјет, Достојевског и Шопенхауера. Своју породицу је одвео у Рим, у Ватикан, да виде Микеланђелове кипове и базилику Св. Петра. Да ли га то чини издајником своје вјере”, упитала је између осталог унука Алије Изетбеговића.

Онима који су је критиковала поручила је да прво почиште очистите испред своје авлије.

“За крај ћу оставити цитат нашег посланика Мухамеда: ‘Најбољи муслиман је онај од чијих руку и језика су мирни други муслимани'”, написала је Нађа.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img