Uginuo Klepetan, Malena ostala sama

Priča ptičjeg Romea i Julije se nažalost privela kraju. Najpoznatija hrvatska roda Malena je ostala bez muža Klepetana koji je uginuo, piše rtl.hr.

Klepetan se u Brodski Varoš vratio još 18. marta, što je puno ranije nego inače, ali nije se vratio da ostane sa svojom ljubavnicom preko ljeta, nego da se pozdravi s njom.

Penzionisani domar, Stjepan Vokić, koji već 30 godina brine o Malenoj, objasnio je da je njegov Klepo, kako ga zove odmilja, došao u gnijezdo star i jako bolestan.

“Četvero njih (ptića) je došlo kod majke na dasku i tri-četiri sata su tužno klepetali. Tada sam znao da je Klepo otišao da umre. Znate kako kažu da ptice umiru pjevajući. Malena je othranila 66 malih, dosta je to za jednu majku. Jako sam vezan za nju. Ne idem ni na more, niti s prijateljima nikuda, uvijek samo brinem oko nje. Pokušavam naći ribu da ju prehranim, ali jako je teško jer je sve devastirano”, ispričao je Vokić.

Stjepan je obišao okolinu tražeći Klepetana nakon što se on pozdravio s Malenom, ali nije ga uspio naći. Tada mu je bilo jasno da je Klepetan preminuo.

Nadajmo se da će Malena uskoro naći novog ljubavnika da ju barem malo utješi, a u međuvremenu je ovaj penzionisani domar odlučio Malenoj malo obnoviti postolje i gnijezdo.

Podsjetimo se da je prelijepa priča o Malenoj i Klepetanu završila na poznatoj stranici The Dodo i oduševila hiljade ljudi širom svijeta.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime