spot_img
spot_img

Шта је У-Репорт, нови сервис на Виберу?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Корисници Вибера и Фејсбук месинџера у БиХ од данас се могу регистровати на комуникацијски канал U-Report, који представља глас јавности и промовише учешће првенствено младих, у стварању позитивне друштвене промјене.

Након регистрације путем Фејсбук месинџера или Вибера, постајете У-Репортери и јављате се са одговорима на анкете, отворена питања или јавне позиве.

Кључни принципи функционисања U-Report платформе су анонимност, заштита података и могућност избора у било ком тренутку. Иницијални распон година за У-Репортере дефинисан је као 12-14, 15-18 18-25 и 25+ година.

Резултати анкете се обрађују, анализирају и јавно приказују, као инфографике, на страници bih.ureport.in и то у реалном времену, дакле доступни су одмах.

Циљ U-Report БиХ је да послужи као средство за размјену информација и могућност сакупљања података у реалном времену, који институције власти, невладине организације, УН, медији и други партнери, могу искористити за тестирање, креирање и анализу политика, стратегија или услуга, базираних на стварним потребама корисника, те за мјерење напретка у областима европских интеграција, Стратешких развојних циљева и остварењу људских и дјечијих права.

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img