spot_img
spot_img

Шта чека навијаче, знате ли колико кошта једно пиво у Катару?

spot_img
spot_img

Навијачи који имају у плану да присуствују Свјетском првенству у Катару мораће баш добро да завуку руку у џеп, а већина њих мораће да посјете банке како би бар донекле могли да уживају у мега-богатом Катару.

Навијачи са ових простора који ће бодрити Србију и Хрватску морају дефинитвно имати дубок џеп. Енглески медији направили су малу истрагу шта у ствари чека навијаче у земљи домаћина предстојећег Мундијала. За оне који намјервају спавати у хотелу мораће издвојити око 10.000 евра за једну ноћ. У Катару се продаје највјероватније најскупље пиво на свијету, тако за једну флашицу “Хајнекена” мораћете издвојити око 13 евра, а нешто мање за 12 евра можете добити једну чашу вина.

Навијачи ће такођер морати издвојити директне повратне летове који коштају око 1.100 евра, као и око 850 евра за карте за утакмице. Посебну пажњу морају обратити они који конзумирају алкохол. Наиме, свако ко буде ухваћен на јавном мјесту у алкохолизираном стању пријети му казна затвора од најмање шест мјесеци. Иначе, пиво ће бити доступно само у посебним зонама око стадиона и на неким другим мјестима у главном граду Дохи у којој се очекује долазак око 1,5 милиона навијача широм свијета.

Занимљиво је да је већина хотела већ распродана, а цијене за преостале слободне собе вртоглаво расту. Обично је пиће доступно само у хотелима, али навијачи који путују у Катар моћи ће барем уживати прије утакмице након што је објављено да ће се алкохол служити у киосцима испред стадиона за власнике улазница и на другим мјестима, укључујући клубове на плажи у Дохи. На самом стадиону биће дозвољано пиће само са 0 посто алкохола. Иначе, цијена алкохолних пића су енормно високе, тако да већина странаца углавном пије између 17 и 20 сати када рецимо једно пиво кошта око 10 евра.

Такође, Енглези упозоравају да ће само навијачима који имају купљену улазницу бити дозвиољен улазак у земљу, што ће уништити наде хиљаде навијача који планирају да купе улазницу по доласку у земљу, а све због огрниченог смјештајног капацитета. Током прве фазе продаје улазница за Свјетско првенство, продано их је укупно 804.186. Многи ће се изненадити још неким строгим правилима попут облаћења, као и да жене морају бити покривене у тржним центрима, пренијели су оточки медији.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img