spot_img
spot_img

Србин види будућност – Америка бруји о Јокићевом потезу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Никола Јокић је по ко зна који пут демонстрирао невjероватну кошаркашку интелигенцију. На најбољи могући начин осликана је у финишу двобоја Денвера и Голден Стејта, када је „кључало“ на паркету и када се ријешавало питање побједника. „Прочитао“ је Србин акцију Ратника, дао је инструкције са клупе и његов тим је освојио лопту, касније и побједио!

Шахиста међу рвачима – вјероватно речница која на најбољи могући начин описује Николу Јокића, кошаркашког генија из Сомбора, о којем тренутно брује амерички медији због нестварног „читања акције“ Голден Стејта.

Дрејмонд Грин га константно удара, што потврђује прст у око већ у првом минуту четврте утакмице, провоцира га, рве се са њим под кошем и у рекету, али Јокић на фин и интелигентан начин успева све то да „поништи“ и да изађе као побједник.
Због тога и јесте први фаворит за МВП титулу.

Али, шта се све издешавало у тих последњих нешто више од 30 секунди драме која је на крају припала Нагетсима резултато126:121 (1:3 у серији).
Јокић је био ван игре и демонстрирао је да види будућност. И то буквално!

Наиме, добацивао је са клупе саиграчима и то на српском да ће услиједили лоб: „Иде, лоб, иде лоб“, показујући рукама да ће услиедити висока и дуга лопта. Послушао га је Риверс и Јокићево читање акције испоставило се као кључни моменат сусрета.
Услиједила је тројка Бартона, који је задао завршни ударац Ратницима и Денвер је на тај начин избјегао „метлу“, али ће имати паклено тежак задатак јер се наредни меч игра у Калифорнији.

Никола Јокић, кошаркашки геније, сусрет је окончао са 37 поена, имао је осам скокова и шест асистенција и овога пута је имао подршку саиграча за разлику од претходних мечева.

Морис је постигао 24 поена, пратио га је Гордон са 21. С друге стране, Стеф Кари је сусрет окончао са 33 поена, Клеј Томпсон постигао је један мање.

[Highlight] Jokic Tells Rivers it will be a Lob so he can make the defensive play of the game from denvernuggets

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img