Srbija je šampion Evrope!

Srbija je opet šampion Evrope. Ženska reprezentacija je u finalu pobijedila Francuske 63:54 (14:11, 17:15, 17:14, 15:14) i okitila se titulom najbolje selekcije na Starom kontinentu.

Finale je počelo veoma nervozno na obje strane. Dosta problema su obje reprezentacije imale u napadu, gdje je bilo dosta promašaja, a onda je Srbija uspjela da pogodi nekoliko šuteva za tri poena, pa je nastavila sa pogocima i uspjela je da se odlijepi na 18:11.

- Reklama -

Ipak, uslijedila je serija Francuske koja je uspjela da izjednači na 18:18 u 13. minuti. U tim trenucima Srbija je pojačala igru u odbrani. Sonja Vasić je pogodila dva šuta za tri poena a onda je Ivone Anderson dodala svoj doprinos u seriji 13:0 za vođstvo 31:18.

Reprezentacija Francuske je uzvratila preko Vukosavljevićeva serijom 8:0 i prišla na 26:31 čime se otišlo na odmor.

Srbija je drugi dio otvorila sjajnom odbranom što je krunisala na drugoj strani. Dvije trojke i još dva kvalitetna napada su donijele sriju 10:0 pa je Srbija stigla do 41:26. IMala je ekipa Marine Maljković plus 18 (46:28), a onda je previše griješila u napadu. Nisu imale Srpkinje rješenja pa je Francuska do kraja trećeg perioda smanjila na 40:48.

Seriju promašaja prekinula je Ivone Anderson koja je Srbiju vratila na dvocifrenu prednost. Tamnoputa košarkašica je preuzela odgovornost pa je održavala razliku svojim poenima a Srbija nije dozvolila protivnicima nijednu šansu da se vrate u meč.

Upravo je Anderson bila najbolja sa 18 poena, dok je Jelena Bruks dodala 15. U timu Francuske Vukosavljević je imala 15 poena.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime