Srbija ide na Brazil

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je rivale na Svjetskom prvenstvu u Kataru a to su selekcije Brazila i Švajcarske, kao i Kamerun.

Orlovi će u prvom meču igrati protiv Brazila, a protiv njih i Švajcaraca su igrali i na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Tada je Srbija ispala u grupi a doživjela je poraze od Brazila 0:2, te Švajcarske 1:2.

- Reklama -

Posljednji je izvučen Kamerun, tako da ekipu selektora Dragana Stojkovića čekuje veoma težak posao u Kataru, jer samo dvije prvoplasirane ekipe idu dalje.

Srbija će takmičenje početi protiv Brazila, zatim će u drugom kolu igrati protiv Kameruna, dok će u posljednjem kolu opet na Švajcarsku kao na prvenstvu u Rusiji.

Pregled svih grupa:

Grupa A: Katar, Holandija, Senegal, Ekvador.

Grupa B: Engleska, SAD, Iran, pobjednik evropskog baraža Ukrajina /Škotska-Vels

Grupa C: Argentina, Meksiko, Poljska, Saudijska Arabija.

Grupa D: Francuska, Danska, Tunis, pobjednik Australija/UEA -Peru.

Grupa E: Španija, Njemačka, Japan, pobjednik baraž meča 2

Grupa F: Belgija, Hrvatska, Maroko, Kanada

Grupa G: Brazil, Švajcarska, Srbija, Kamerun.

Grupa H: Portugal, Urugvaj, Koreja, Gana.

Očekuje se dolazak preko tri miliona navijača u Dohu i velika zainteresovanost širom svijeta koji će pratiti prenose iz Katara. Takođe pozvao je sve ljude fudbala da utiču na političare kako bi se zaustavio rat.

Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje će se održati od 21. novembra do 18. decembra ove godine, posljednje je na kojem će učestvovati 32 reprezentacije i koje će se igrati u formatu – osam grupa sa po četiri selekcije, po dvije provoplasirene idu u osminu finala.

Prelazi se na format od 48 reprezentacija – žrijebaće se 16 grupa sa po tri tima, 32 selekcije će proći u nokaut fazu, koja će krenuti od šesnaestine finala.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime