spot_img
spot_img

Србија иде на Бразил

spot_img
spot_img

Фудбалска репрезентација Србије добила је ривале на Свјетском првенству у Катару а то су селекције Бразила и Швајцарске, као и Камерун.

Орлови ће у првом мечу играти против Бразила, а против њих и Швајцараца су играли и на прошлом Свјетском првенству у Русији. Тада је Србија испала у групи а доживјела је поразе од Бразила 0:2, те Швајцарске 1:2.

Посљедњи је извучен Камерун, тако да екипу селектора Драгана Стојковића чекује веома тежак посао у Катару, јер само двије првопласиране екипе иду даље.

Србија ће такмичење почети против Бразила, затим ће у другом колу играти против Камеруна, док ће у посљедњем колу опет на Швајцарску као на првенству у Русији.

Преглед свих група:

Група А: Катар, Холандија, Сенегал, Еквадор.

Група Б: Енглеска, САД, Иран, побједник европског баража Украјина /Шкотска-Велс

Група Ц: Аргентина, Мексико, Пољска, Саудијска Арабија.

Група Д: Француска, Данска, Тунис, побједник Аустралија/УЕА -Перу.

Група Е: Шпанија, Њемачка, Јапан, побједник бараж меча 2

Група Ф: Белгија, Хрватска, Мароко, Канада

Група Г: Бразил, Швајцарска, Србија, Камерун.

Група Х: Португал, Уругвај, Кореја, Гана.

Очекује се долазак преко три милиона навијача у Доху и велика заинтересованост широм свијета који ће пратити преносе из Катара. Такође позвао је све људе фудбала да утичу на политичаре како би се зауставио рат.

Свјетско првенство у Катару, које ће се одржати од 21. новембра до 18. децембра ове године, посљедње је на којем ће учествовати 32 репрезентације и које ће се играти у формату – осам група са по четири селекције, по двије провопласирене иду у осмину финала.

Прелази се на формат од 48 репрезентација – жријебаће се 16 група са по три тима, 32 селекције ће проћи у нокаут фазу, која ће кренути од шеснаестине финала.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img