spot_img
spot_img

Само ову ноћ, па да славимо до јутра!

spot_img
spot_img

Куцнуо је час одлуке. Назад више нема, калкулације су јасне само побједа против Швајцарске води “орлове” у осмину финала Свјетског првенства и доноси велико славље до зоре. Уз малу помоћ “пријатеља”, Бразил не смије изгубити од Камеруна. Оба меча почињу у 20 часова.

Велики херој српске историје мајор Драгутин Гавриловић постао је познат и због говора којег је одржао 7. октобра 1915. године у коме је дао заповијест на јуриш како би се одбранила част Београда и отаџбине. Јуриш заповиједа и селектор “орлова” Драган Стојковић Пикси.

Парафразирајући ријечи мајора Гавриловића и прилагодивши их тренутном стању у гнијезду “орлова” то би звучало овако.

“Јунаци! Тачно у 20 часова непријатељ се има разбити вашим силним јуришом, разнети вашим центаршутевима и головима. Образ Србије, има да буде светао. Момци! Јунаци! Нација нас је отписала. Ви немате више, да се бринете шта ће ко рећи, све је речено. Зато напред у славу! За Србију”.

Стојковић је ријешен да послије 24 годинe, као када је био играч, своје изабранике поведе у нокаут фазу.

– Наше опредељење је да играмо нападачки фудбал, али да не заборављамо да се бранимо. Знамо да је Швајцарска добро организована екипа, која јако добро зна да се брани, има деветорицу играча у малом простору, тешко је пробити њене линије одбране. Међутим, фудбал је игра стрпљења, интелигенције, дриблинга. Много фактора може да одлучи. Да бисте победили, морате да нападате. Ми смо у априлу када је био жреб у Дохи знали да је Бразил друга димензија и знали смо да ћемо између Камеруна, Швајцарске и нас тражити друго место у групи. Не сумњајте да ће момци дати последњи атом снаге, знања, талента да би дошли до тог резултата. То неће бити лако, сведоци смо многих изненађења, али бићемо спремни – поручио је Стојковић.

Осврнуо се и главнокомандујући српских фудбалера на све оно што се писало и причало претходних дана, нешто што иде из добро познате “кухиње” и нешто што није истина, а то је потврђено и “Гласу Српске” из табора “орлова” и око њега.

– Потпуно сам миран, добро спавам. Када чујем да људи иду у хистерију, да вређају… Жао ми је што нисте с нама у хотелу да видите како то добро функционише. Али ФИФА не дозвољава. Иначе бисте се уверили у ове речи.

Ми смо заједно, ми смо група од почетка и тако ћемо се понашати што дуже. С те стране све је у најбољем реду, свако јутро кад се пробудим помолим се само да су ми сви играчи здрави. Једва чекамо да изађемо на терен – истакао је Стојковић.

Повријеђених нема, ни увријеђених да нација зна. За “часовничаре” су спремни сви као запете пушке које ће пуцати вечерас на терену кодног назива 974. Предводиће их голова гладни Александар Митровић.

– Спреман сам физички потпуно. Осећам се добро. И у првој утакмици против Бразила био сам спреман. Просто, била је тешка утакмица, физички захтевна. И против Камеруна сам се осећао добро… Сви смо спремни и жељно ишчекујемо утакмицу против Швајцарске. Све зависи од нас. Ова екипа је доказала да може да буде права кад год је требало. И у Лисабону и у Ослу. Верујемо у себе и у пролаз – недвосмислено је поручио Митровић.

Срећно, “орлови”!

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img