Radnica na Baščaršiji danas trčala za lopovom, savladala ga i predala policiji

Sigurnosna kamera u prodavnici Muscle Freak na Baščaršiji u Sarajevu danas je zabilježila scenu pokušaja pljačke.

Heroj dana bila je Azra Bećirović, radnica koja je, zahvaljujući svojoj fizičkoj spremi uspjela svladati lopova i predati ga policiji. Svoju priču ispričala je za Klix.ba, kazavši da je, s obzirom na činjenicu da je diplomirana kriminalistica, njena reakcija bila prirodna. Mada, ovakve situacije i nisu baš uobičajene.

“Danas je jedan Rom, koji je glumio migranta iskoristio trenutak u kojem sam nakratko bila odsutna od radnog pulta, otvorio je kasu i ukrao određenu količinu novca. Čula sam da se kasa otvara i vidjela osobu koja uzima novac. Počeo je trčati, a i ja za njim. Trčao je prema Logavinoj ulici, a kad je shvatio da se tamo nalazi policijska stanica, krenuo je trčati u suprotnom smijeru. Napravio je tu krug, pošao kroz pasaž pored Jevrejske sinagoge, zatim izašao na glavnu ulicu”, priča Bećirović.

Sve vrijeme se, nastavlja, derala da je lopov, nakon čega se u potragu za lopov uključilo i nekoliko građana koji su pomogli Azri.

“Nakon određenog vremena čula sam povike ‘policija, policija’, ali bili su u civilu i nisam znala jesu li to zaista policajci. Sustigla sam konačno lopova koji je bacio novac. Pokupili smo novac, policajci su se predstavili i lopov je vrlo brzo uhapšen. Kasnije sam shvatila da je mogao biti naoružan, imati nož, ali nisam u tom trenutku razmišljala o tome. Drago mi je da je sve završilo dobro”, kazala je Bećirović.

Kako saznajemo uhapšeni je nekoliko sati poslije pušten iz policijske stanice, a od ranije je poznat po vršenju istih krivičnih djela.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime