Prljave igre Instagrama: Svim načinima do pratilaca i lajkova

Prije oko godinu dana, sve se promjenilo na Instagramu! Nekada je ova mreža funkcionisala potpuno drugačije i slobodno se može reći da smo svi bili jednaki.

Hronološki algoritam davao je prednost da se pojavi u feed-u svojih prijatelja onome ko je postovao prvi bilo da je on imao dvije hiljade ili dva miliona pratilaca. Ako ste vi postavili fotografiju u pet popodne, a profil od milion pratilaca u šest popodne, vaš bi izašao prvi.

- Reklama -

Ipak, slijedeći princip Fejsbuka, Instagram je odlučio da prekine fer-plej i uvede vidljivost postova prema njihovom broju lajkova i onoga za šta ste vi najviše zainteresovani.

S novim algoritmom sve se promjenilo. Ljudima se nisu vidjeli postovi, brojke su brzo padale, a neki su bogami počeli i da paniče i smišljaju kreativne solucije da prevare ovaj „zli” algoritam i prikažu se svojim pratiocima. E, tada je igra postala veoma, veoma prljava.

Kupovina pratilaca

Možda najprljaviji način da se u tome uspije jeste kupovina pratilaca. Ilegalne kompanije tačnije softveri bili su u stanju da proizvedu hiljade i hiljade lažnih profila koji bi vas najednom zapratili. Sreća, pa je ova fora brzo provaljena, a u neprijatnu situaciju je dovela mnoge poznate ličnosti koje su htjele da imaju što veću brojku pratilaca.

Prati, pa otprati

Jedna od najefektvnijih strategija za dobijanje pratilaca je da uhvatite nečiju pažnju lajkovanjem i komentarisanjem njihovih slika, a kada dođu na vaš profil vrlo je vjerovatno da će vas i zapratiti. Drugi, malo bezobrazniji način jeste da ih zapratite, a kada vam uzvrate – kliknete unfollow.

Sada postoji gomila sajtova koja će mali novčani iznos to sve radi umjesto vas. Komentarisaće i pratiće ljude u vaše ime, a sajtovi poput Instagress i Arche su počeli da iskaču poput pečuraka.

Kolektivni nalozi

Jedan od najboljih i najpoštenijih načina da dobijete još pratilaca jeste da se nađete na nekom kolektivnom nalogu koji rispostuje i objavljuje tuđe fotografije. To znači da morate koristiti njihov haštag, tagovati nalog na slici, a postoji tona naloga koji nude ovakvu opciju – što je do sada možda i najčistiji način da dobijete više follonjera.

 

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime