spot_img

Presuda na koju se dugo čekalo: Depu odšteta od 15 miliona, Herd dva miliona dolara

Published:

spot_img

Sud u Virdžiniji (SAD) sopštio je zvaničnu presudu u slučaju Džoni Dep i Amber Herd – Dep nije kriv!

Ovako su prvo objavili vodeći svjetski mediji, međutim, kako je sudija nastavila da čita presudu, objelodanila je da je i Dep kriv, tačnije da su oboje krivi za iznošenje kleveta tokom sudskog procesa.

Porota je proglasila i Amber Herd i Džonija Depa odgovornim za klevetu u tužbama koje su podnijeli jedno protiv drugog.

Glumac je dobio tužbu za klevetu protiv Amber Herd, vrijednu 15 miliona dolara.

Kako je porota presudila, izjava glumice je bila lažna.

“Sve tvrdnje o Džoniju Depu bile su lažne, odluka je koju je jednoglasno donijela porota na sudu okruga Fairfaks u Virdžiniji odlučujući o prve dvije tačke.

Naveli su da je Amber Herd djelovala sa stvarnom zlobom prilikom objavljivanja članka u Vašington Postu. Oni su naveli da su njene tvrdnje o braku bile lažne i klevetničke. Porota je odlučila da Herd mora Depu da plati 15 miliona dolara.

Međutim, porota je, takođe, utvrdila da je Džoni Dep klevetao Amber Herd – ali to je bilo preko njegovog advokata Adama Voldmana i to samo u jednoj od tri tačke.

Dobila je dva miliona dolara na ime kompenzacijske štete i ništa od kaznene štete.

Nakon što je porota saopštila odluku da je Dep dobio tužbu za klevetu, njegova bivša supruga Amber Herd napustila je bez riječi sudnicu. Za njom je pošao i advokatski tim.

Amber Herd na Twitteru je izrazila nezadovoljstvo presudom.

Sa druge strane, tim stručnjaka koji je zastupao Depa slavio je presudu.

Porota je odlučila da je Amber oklevetala glumca u časopisu “Vašington Post”.

Čitanje presude kasnilo je zato što su porotnici zaboravili ispuniti obrazac za naknadu štete. Odmah su krenula nagađanja da se iz toga može naslutiti da su presudili u korist Depa koji od Herd nije tražio odštetu, prenosi Telegraf.

Zanimljivo je to, da su analitičari tvrdili da bi, ukoliko ne bude bio proglašen krivim, Amber Herd mogla da proglasi bankrot jer, kako pretpostavljaju, neće imati novca da isplati svog bivšeg partnera.

Porota je danas, 1. juna, u toku dana, saopštila da je donijla presudu u tužbi Džonija Depa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd, koja je svjedočila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata.

Depova i Herdova veza počela je prije više od jedne decenije i na kraju se pretvorila u ono što je izgleda bio otrovan brak.

Par se razveo 2016. godine, ali je nastavio da se bori na sudu zbog članka koje je Herd napisala za Vašington post 2018. godine, u kojem je opisala preživljavanje porodičnog nasilja – ne pominjući Depa po imenu.

Dep ju je tužio za 50 miliona dolara odštete i negira da je ikada bio fizički nasilan prema Amber. Amber je tužila Depa za 100 miliona dolara i tvrdila da je bila nasilna sa Depom samo u samoodbrani ili odbrani svoje mlađe sestre.

Kako se slučaj odvijao, društveni mediji su postali prepuni zvučnih zapisa, dokaza i snimaka iz sudnice. Dep je proveo četiri dana svjedočeći.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img