spot_img
spot_img

Пикси: Не плашимо се Бразила, Костић под знаком питања

spot_img
spot_img

Очекујем добру и храбру Србију против Бразила, спремни смо за све што нас очекује, добро смо радили овде, а једино је Филип Костић под знаком питања, док Александар Митровић већ три-четири дана тренира са екипом, рекао је данас селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић Пикси.

Србија и Бразил играју сутра од 20 сати у првом колу Г групе шампионата у Катару.

“Веома сам срећан и поносан што смо овде, што сам нашу “малу” Србију довео овде међу 32 најбоље селекције на свету. Ипак, не смемо да заборавимо да је овде турнир, да имамо и Камерун и Швајцарску и циљ је да се прође. Можда Бразил и није толико битан. Видећемо, али замислите само да једна Италија није овде”, изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Шта кажете – четворица нападача играју против Србије? Онда смо готови, нашалио се Стојковић послије питања бразилског колеге.

“Хоће ли неко играти у одбрани? Бразил је сјајан тим и један од најбољих на свету и то је златна генерација фудбалера. Бразил има шансу да победи, али ми се никога на свету не плашимо – чак ни Бразила”, навео је Стојковић и додао да неће никог “посебно чувати”.

“Никада не маркирамо посебно неког играча. Винисијус, Рафиња, Нејмар, сви су сјајни, али није ми важно како Бразил игра, већ Србија. Никог се не плашимо, морамо да будемо концентрисани, паметни, да не трчимо да сваког маркирамо. Биће тешко, али могуће је зауставити Бразил”, сматра Стојковић.

Казао је да је велика разлика у односу на меч у Русији 2018. године.

“Сада је много тога другачије, играчи су старији, напредовали су, имају више самопоуздања. Тада је Бразил био наш трећи меч, а сада први. Ту је и Швајцарска, једва чекам ту утакмицу”, јасан је Стојковић.

Нагласио је да ће Србија играти интелигентан фудбал који прати разлику.

Селектор је прокоментарисао и писање “Газете дело спорт” да су Бразилци дроном снимали тренинг Србије.

“Не верујем у информацију да су снимали. Ко смо ми? Они су фудбалска велесила, то је сигурно дезинформација. А и да су послали дрон, не би видели ништа посебно”, поручио је Стојковић.

Капитен Душан Тадић рекао је да је Бразил сјајан тим, не само индивидуално, али да се српски тим фокусира само на себе.

“Наш фокус је ипак на нама, трудимо се да играмо интелигентан фудбал. Бразилци су пет пута освојили титулу, може то да нас мотивише, потребно је само да уживамо и резултат ће доћи”, истакао је Тадић.

Према његовим рјечима, сигуран је да ће искуство из Русије доста значити.

“Сада смо у најбољим играчким годинама. Само треба да радимо исто као и до сада и неће бити никаквих проблема”, поручио је Тадић.

 

 

 

(tanjug)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img