spot_img
spot_img

Ово је лопта којом ће “орлови” играти у Катару: Адидас представио “Ал Рихлу”

spot_img
spot_img

Адидас је данас служено представио лопту којом ће се играти Свјетско првенство у Катару.

Свјетско првенство у Катару биће одржано у децембру ове године, а у уторак смо добили још седам учесника након плеј-офа баража европских квалификација и треће рунде квалификација у Африци.

Португал и Пољска побједама над Сјеверном Македонијом изборили су визу за Катар, а у Африци су то учинили Тунис, Мароко, Камерун, Гана и Сенегал.

Посебно драмнатично било је у Сенегалу гдје је домаћа селекција у репризи финала Афричког купа нација поново послије пенала савладала Египат. Списак путника у Катар је тако постао скоро па коначан, а Адидас је данас службено представио лопту којом ће се играти на Мундијалу.

Свјетско првенство у Катару ће се играти од 21. новембра до 18. децембра, а лопта којом ће играти „орлови“ те остале звијезде фудбала зове се “Ал Рихла” од арапске ријечи за путовање.

Из Адидаса су рекли како се ради о лопти која је направљена с циљем да се побољша прецизност и брзина кретања кроз ваздух и по терену.

Састављена је од 20 панела који јој дају на додатној аеродинамичности због чега ће шутеви фудбалера бити прецизнији, а задаћа голмана знатно отежана. Застава, јахте и друге знаменитости Катара биле су инспирација за шаре на лопти. Лијепак и боја кориштени у изради лопте су на бази воде, што је првијенац до сада.

“Ал Рихла” је 14. по реду лопта коју Адидас производи за свјетска првенства.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img