spot_img
spot_img

“Орлове“ чека пакао у Берлину и најтежи могући пут од финала

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Завршена је групна фаза на Еуробаскету након које су познати сви парови осмине финала, али сам костур жријеба до самог финала.

Србија је протутњала кроз Праг, те суверено освојила прво мјесто у групи са скором 5-0. У Берлину пулене Светислава Пешића чекају много тежи испити против много озбиљнијих репрезентација.

“Орлови“ који су могли калкулисати против Пољске и отићи у лакши дио жријеба одлучили су да играју поштено до краја, те су избарали далеко најтежи пут до евентуалног финала, што је један од циљева ове селекције. Налазе се у пакленом тешком дијелу костура. Као што је познато прво ће у недјељу од 18 сати у Берлину играти Италије, која им је велики дужник од прошле године када су у Београду зауставили Србију на путу за Олимпијске игре.

Уколико успјешно апсолвирају неугодне Италијане, српски кошаркаши би у четвртфиналу играли против бољег из меча Француска – Турска, а предпоставља се да би то могли бити Французи. А онда, “орлове“ би у полуфиналу вјероватно чекала Словенија којој је отворен пут до полуфинала, јер прво игра са Белгијом, а онда иде на бољег из меча Украјина – Пољска.

Када је у питању други дио костура ту су Грци први фаврорити. Прво их чека Чешка, а онда би у четвртфиналу играли против побједника меча Њемачка – Црна Гора. Када је у питању Хрватска онда је “одабрала“ костур жријеба гдје није Србије, а далеко од тога да ће имати лаган задатак. Прво је чека неугодна Финска, док би у четвртфиналу на мегдан Литванији или Шпанији. Утакмице осмине финала играју се у суботу и недјељу.

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img