Oklagijama protiv celulita: Maderoterapija

Masaža zvana maderoterapija je pomoć za djevojke širom cijelog svijeta koje se pokušavaju riješiti celulita na što zdraviji način. 

Ova masaža se izvodi sa drvenim oklagijama kojima se masiraju dijelovi tijela na kojima želite ukloniti celulit. Važno je napomenuti i to da osoba mora završiti obuku jer u suprotnom će vam se stvoriti podlivi i bolovi na mjestima koja su tretiraan. Ovo je ustvari tehnika dubokog masiranja tkiva u kojoj se koriste drvene oklagije za poboljšanje obima i proporcija tijela.

- Reklama -

Aida Satarić je po profesiji fizioterapeutkinja, a ovom vrstom terapije se počela baviti zato što je često u razgovorima sa prijateljicama pričala o celulitu i koliko je teško ga se riješiti.

“Preporučujem maderoterapiju za sve, osim sto je ova vrsta masaže namjenjena protiv celulita kako je svi znaju ona ima i drugih dobrobiti kao što su ubrzavanje cirkulacije, izbacivanje viška vode iz organizma”, rekla je Aida.

Ovaj trend je zavladao i u BiH, i sve manje je onih žena koje su skeptične oko ove vrste masaže.

“Nije svakodnevnica vidjeti drvene oklagije kako se valjaju po vašem tijelu, ali će postati s obzirom na broj žena koje dolaze na maderoterapiju”, dodaje Aida.

Rezultati ovakve masaže su vidljivi nakon 3 tretmana, a dugoročni ovise od intenziteta, brzine rada oklagijama i broja tretmana.

“Uz oklagije i tretmane, žena mora promjeniti i način ishrane, puno povrća i vode i efekat će biti puno bolji i dugotrajni”, za kraj kazala je terapeutkinja Aida.

 

 

 

 

 

 

(Slobodanka Stevanović/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime