spot_img
spot_img

Najluđa krađa ikad: Glumio lutku u izlogu i čekao da se prodavnica zatvori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Muškarac u Varšavi glumio je lutku u izlogu trgovine da bi nakon zatvaranja ukrao nakit. Neimenovani 22-godišnjak snimljen je kako mirno stoji i drži torbu pretvarajući se da je lutka, prenosi BBC.

Iz policije su poručili da je optuženi bio u “lovu” po raznim odjelima prije nego što se smjestio na dio s nakitom. Već je ranije optuživan za krađu iz drugog trgovačkog centra, a za prestupe mu prijeti do 10 godina zatvora. Varšavska policija tvrdi da osoblje i kupci nisu primijetili ništa neobično dok je muškarac stajao u izlogu.

Mirno je stajao dok nije dobio utisak da je vazduh čist, prošetao je odjelima i ukrao nakit. Na kraju ga je uočilo osiguranje. Optužen je za još dva incidenta nepovezana s ovim. U prvom je večerao u restoranu trgovačkog centra i čekao da se zatvori, otišao je u trgovinu i presvukao se u odjeću koju je ondje našao pa se vratio na još jedan obrok u restoran.

Nadzorne kamere uhvatile su dok se provlačio ispod rolo rešetke trgovine koja je bila djelimično zatvorena.

Robert Szumiata, portparol policije, potvrdio je da im je počinilac poznat od prije. Tokom prijašnjeg posjeta trgovačkom centru uzeo je novac iz nekoliko kasa i pokušao otuđiti neke stvari iz trgovina.

Policija je konačno objavila slike hapšenja osumnjičenika. Potvrđeno je da je muškarac već tri mjeseca u pritvoru.

Video sa snimcima njegove “glume” pogledajte OVDJE.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img