spot_img
spot_img

Кошаркаши Србије вечерас против Холандије стартују на Евробаскету

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кошаркашка репрезентација Србије стартоваће вечерас (21.00) на Евробаскету утакмицом против Холандије у Прагу, а селектор Светислав Пешић поручио је да је његов циљ да српску кошарку врати у врх.

Посљедњу златну медаљу Србија је освојила прије равно 20 година на Свјетском првенству у Индијанаполису као СР Југославија, а селектор је био Пешић.

“Ја сам своју књигу већ написао, али не ону књигу што сте добили, него своју каријеру. Ја сам своју каријеру написао, а ту сам да помогнем овим младим момцима да напредују и да вратимо српску кошарку на врх. Ја гледам кошарку у Србији као комплетан пакет у коме репрезентација није једина, али је можда најважнија”, изјавио је Пешић на конференцији за медије у Прагу.

Уочи прве утакмице у Д групи против не толико атрактивног ривала, селектор је рекао да не жели еуфорију и да сви ривали заслужују поштовање.

“Треба да верујемо у своје могућности, али да будемо скромни. Нас окружује маса навијача и ви који палите народ у Србији без икаквог разлога. Ја могу да разумем да имате свој став, и треба да имате свој став. Ја сам рекао да је наш први циљ у Прагу да наставимо процес. Само да не изврћете моје речи, то овој екипи није потребно. Мени то не смета, али екипи то није потребно”, рекао је Пешић медијима у Чешкој.

Добре вијести за Србију су да је Немања Недовић спреман да помогне екипи и да би већ данас у Прагу могао да се појави центар Никола Милутинов, који је због вируса остао у Београду како би се опоравио.

“Недовић је тренирао изузетно до тог пада када се десио хематом. Он је већ одрадио три тренинга, одрадио је тестове и он је апсолутно спреман. Наравно да би био још спремнији да није доживео то против Словеније и полако ћемо да га уводимо у тим. Ви знате да сам ја радио са њим у два наврата док је био Немања, а сада је већ Недовић”, изјавио је селектор и осврнуо се на стање Милутинова:

“Он је сада супер, много је бољи, али одлука професора Радовановића је била таква да он остане. Ми смо сада врло срећни да је он већ сад оспособљен”.

Пешић је истакао да му је криво што Немања Бјелица и Богдан Богдановић због повреда неће наступити на Евробаскету.

“Бјелица није могао да се прикључи на прави начин. Мени је страаано жао јер сам, када сам узимао репрезентацију, мислио да ћу да радим са њим и он са мном. И Богдановића сам планирао као једног од носећих играча, али нажалост ето тако се десило. Играчи којима смо се синоћ захвалили били су ту до последњег тренинга”, истакао је Пешић.

 

 

 

 

(tanjug)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img