spot_img
spot_img

Из Барселоне испловио највећи крузер на свијету

spot_img
spot_img
spot_img

Након три године градње највећи крузер на свијету је испловио из Барселоне у Шпанији те је кренуо на своје прво путовање Медитераном.

Крузер “Симфонија Мора” (Symphony of the Seas) не носи само титулу највећег на свијету, него посједује и највиши тобоган на мору, најбржи интернет на мору те више умјетничких дијела него што Лувре има слика.

“Најузбудљивији тренутак који ћу памтити је био поглед на овај велики брод. Могли сте га видјети оног тренутка кад изађете с аеродрома у Барселона, јер је лука удаљена свега 10 или 15 минута. Веома је импресиван”, изјавио је Балвин Јунг, директор продаје и маркетинга компаније Ројал Карибиан.

Крузер је нешто дужи од 362 метра, а посједује чак 22 ресторана, 24 базена и 2.759 кабина. Може примити око 6.680 гостију уз око 2.200 чланова посаде, тако да његов капацитет износи готово 9.000 људи.

“Осам од десет највећих бродова на свијету припада компанији Ројал Карибиан, али овај заиста помијера границе. На крузеру се не осјећате као да сте у гужви, јер он има 18 палуба. Он је попут зграде. Постоје 24 лифта и седам различитих дијелова крузера, тако да се путници природно подијеле, било да се ради о соларијуму за одрасле, “зеленом” Централ Парку или воденом парку. Централ Парк је мирно оркужење те садржи 20.000 тропских биљака, као и бар с вином.

Крузер нуди бројне активности, тако да путницима не може бити досадно. Могу се бавити пењањем, уживати у симулацији сурфања, изласку из лавиринта, зип лајну и слично.

Ове године ће крузер пловити Медитераном, а наредне године ће његова база бити Мајами на Флориди. Потом ће услиједити серија крстарења Карибима.

 

 

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img