Iz Barselone isplovio najveći kruzer na svijetu

Nakon tri godine gradnje najveći kruzer na svijetu je isplovio iz Barselone u Španiji te je krenuo na svoje prvo putovanje Mediteranom.

Kruzer “Simfonija Mora” (Symphony of the Seas) ne nosi samo titulu najvećeg na svijetu, nego posjeduje i najviši tobogan na moru, najbrži internet na moru te više umjetničkih dijela nego što Luvre ima slika.

- Reklama -

“Najuzbudljiviji trenutak koji ću pamtiti je bio pogled na ovaj veliki brod. Mogli ste ga vidjeti onog trenutka kad izađete s aerodroma u Barselona, jer je luka udaljena svega 10 ili 15 minuta. Veoma je impresivan”, izjavio je Balvin Jung, direktor prodaje i marketinga kompanije Rojal Karibian.

Kruzer je nešto duži od 362 metra, a posjeduje čak 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina. Može primiti oko 6.680 gostiju uz oko 2.200 članova posade, tako da njegov kapacitet iznosi gotovo 9.000 ljudi.

“Osam od deset najvećih brodova na svijetu pripada kompaniji Rojal Karibian, ali ovaj zaista pomijera granice. Na kruzeru se ne osjećate kao da ste u gužvi, jer on ima 18 paluba. On je poput zgrade. Postoje 24 lifta i sedam različitih dijelova kruzera, tako da se putnici prirodno podijele, bilo da se radi o solarijumu za odrasle, “zelenom” Central Parku ili vodenom parku. Central Park je mirno orkuženje te sadrži 20.000 tropskih biljaka, kao i bar s vinom.

Kruzer nudi brojne aktivnosti, tako da putnicima ne može biti dosadno. Mogu se baviti penjanjem, uživati u simulaciji surfanja, izlasku iz lavirinta, zip lajnu i slično.

Ove godine će kruzer ploviti Mediteranom, a naredne godine će njegova baza biti Majami na Floridi. Potom će uslijediti serija krstarenja Karibima.

 

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime