spot_img
spot_img

Играч од 140 килограма одушевио Хрватску: Звали смо га да нас спаси

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Играч Фудбалског клуба Сокол из Хрватске ових дана плијени пажњу регионалних медија, након што је портал “prigorski.hr” објавио причу о необичном фудбалером, тешком 140 килограма.

Фудбалер Нино Адамић показао је како килограми не морају да буду никакво ограничење за истрчавање на терен и велики кондицијски подухват. Са својих 180 центиметара висине представља правог грмаља на терену.

На његовом дресу је број 19 и то није случајно. Како пише “24сата.хр”, његов фудбалски узор носио је исти број у дресу хрватске репрезентације – Нико Крањчар.

“Обожава гледати Нику, а и по техници су слични, обојица знају све с лоптом”, казали су саиграчи Адамића.

У овај спорт, како наводе, није залутао, јер му је фудбал у генима.

“Ногометом сам се почео бавити као лимач у Славен Белупу, гдје сам играо до кадетског узраста и потом сам отишао у јуниоре локалнога клуба у Реки, гдје живим”, рекао је Нино за “24сата.хр”.

Он игра на мјесту везног играча, а нема играча у кругу 50 километара који није чуо за његове вјештине. Истина, није брз као некад, али техником подсјећа на Роберта Просинечког.

Управо су га, док је био млађи, упоређивали с узором Ником Крањчаром, али и тренутним селектором репрезентације БиХ Робертом Просинечким.

“Боримо се за останак у 3. жупанијској лиги. Клуб је практички пред расформирањем, па смо позвали Нину да нас спаси. У тешкој смо ситуацији, доводимо слободне играче изван пријелазног рока, а такви су још неспремни”, рекао је предсједник клуба Радомир Грубачевић.

Живот га је одвео на другу страну, па је преко Славен Белупа и Реке стигао у трећу жупанијску лигу и Сокол.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img