Hrvati traže od UEFA kaznu za Crvenu zvezdu

- Reklama -

“UEFA, gdje si?”, pišu hrvatski mediji poslije meča Zvezde i Kopenhagena.

Bilo je interesantno na terenu stadionu “Rajko Mitić”, ali i na tribinama!

- Reklama -

Utakmica je počela sjajnom koreografijom Delija koja se odnosila na Kopenhagen i njihov grb na kome je lav, došlo je do tuče na sjevernoj tribini, a u regionu je posebno odjeknuo transparent koji se pojavio u drugom poluvremenu:

“Presiti se zemlja od krvavog vala, ali vam pobeda ne osvetli lice, jer lovor ne niče s bunjišta i kala, on je za heroje, a ne za ubice”,

U pitanju su stihovi našeg pisca Jovana Dučića koji su se, kako piše “Kurir”, sinoć prije svega odnosili na nedavnu proslavu države Hrvatske povodom godišnjice akcije “Oluja” iz 1995. godine, a koja svake godine u ovo vreme “podgrije” naelektrisanu atmosferu između dve države.

“Večernji list” u tekstu pod naslovom “UEFA, gdje si?”, traži čak od UEFA reaguje zbog ovoga, ali i zbog toga što je na tribinama bila i fotografija Draže Mihailovića.

“Vidjećemo hoće li reagovati UEFA koja ne dozvoljava bilo kakvo ‘iščašeno’ ponašanje na tribinama”, piše ovaj list uz podsjećanje na sve ono što se, iz navijačkog ugla, desilo na utakmici između Crvene zvezde i Kopenhagena (1:1).

Inače, dok su navijači Crvene zvezde na sjevernoj tribini držali pomenute transparente sa stihovima Jovana Dučića – pjevala se pjesma “Tamo daleko”.

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime