Feliks Brih je odsvirao svoje na Mundijalu

Feliks Brih, nemački arbitar, ne bi trebalo više da sudi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, prenose nemački mediji.

Nemački list “Rheinische Post” navodi da je Brih i dalje u Moskvi i da čeka poziv od strane FIFA za neku od narednih utakmica na Mundijalu.

- Reklama -

Međutim, oni takođe pišu da je Međunarodna fudbalska federacija već presekla i da se na nemačkog arbitra više ne računa, a sve zbog meča između Srbija i Švajcarske.

Utakmica između “Orlova” i “Sajdžija” verovatno će i ostati upamćena kao duel koji je podigao najviše prašine zbog niza incidenata na terenu. Brih nije mogao da spreči fudbalere Švajcarske kako će se radovati, nije ni mogao da utiče na navijače na tribinama, ali mogao je, a i morao, da sudi ujednačeno.

Brih je najviše omanuo kod nedosuđenog penala za Srbiju, kada su Šer i Lihtštajner očigledno držali Mitrovića, a potom ga i oborili. Umesto jedaneasterca, nemački arbitar dosudio je faul u napadu.

Brih jedan je od najboljih evropskih sudija, ali je do sada na Mundijalu imao loš dan i to će ga koštati daljeg suđenja.

Kako navode mediji u Nemačkoj, Brih ima veliku podršku Pjerluiđija Koline, međutim do sada se Italijan nije oglašavao i nije pružio nikakvu javnu podršku Feliksu.

Rheinische Post” piše da su Srbi učinili veliki pritisak na sportsku javnost zbog kontroverznog penala, da Kolina nije želeo da komentariše slučaj kako ne bi Briha izlagao javnom blaćenju i da ga je na neki način sklonio.

Kako stvari stoje za Feliksa Briha Mundijal u Rusiji je gotov, a glavni kandidati da sude finale su Holanđanin Bjorn Kujpers, Iranac Alireza Fagani i Argentinac Nestor Pitana, pišu Nemci.

 

 

 

 

(b92.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime