spot_img
spot_img

Fejsbuk uvodi najveće promjene do sada

spot_img
spot_img

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg najavio je na godišnjoj konferenciji ove kompanije velike promjene za tu društvenu mrežu ostale aplikacije, vjerovatno najbrojnije do sada.

Osim što će doći do drastičnih promjena u dizajnu, šef Fejsbuka uvjerava da je plan kompanije da na prvo mjesto stavi privatnost i bezbjednost korisnika. Najviše je odjeknula najava o promjeni dizajna, pa tako logo Fejsbuka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a prvi put mijenja se i boja. Mobilna aplikacija biće pretežno bijela, a prepoznatljiva plava odlazi u istoriju, prenosi Index.

Poruke koje će se slati putem Mesindžera biće potpuno šifrovane što znači da Fejsbuk više neće vidjeti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno integrisana sa Vocapom. Jedna od novina je i da će Instagram uvesti i probnu opciju “privatnog brojača lajkova”. Posjetioci profila tako ne bi vidjeli broj lajkova dok bi vlasnik profila imao pristup tom podatku.

Takođe, biće više “kratkotrajnih” načina dijeljenja sadržaja u porukama, što znači da neće biti trajnog zapisa o njima. Osim toga, objave na Instagramu više neće morati da počnu sa fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se dijeli koristeći se samo tekstom, stikerima ili crtežima.

– Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika – poručio je Zakerberg.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img