Fejsbuk najavio drastičnu promjenu na globalnom nivou

Fejsbuk će uskoro na globalnom nivou promijeniti način prikazivanja vijesti čime će umnogome otežati rad preduzećima, brendovima i medijima.

Umjesto postova sa stranica, naglašavaće se sadržaj koji podstiče razgovor između porodice i prijatelja, objasnio je izvršni direktor Mark Zakerberg na njegovoj Fejsbuk stranici.

- Reklama -

Fejsbuk je priznao da će se od sada objave Fejsbuk stranica manje isticati, a promene će stupiti na snagu u narednim nedeljama.

“Dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj – postoji koji promovišu nečiji biznis, brendove i medije – pretrpavaju lične trenutke koji nas dovode do toga da se više zbližavamo“, napisao je i dodao da su on i njegov tim osećali odgovornost jer je Fejsbuk prvenstveno tu zarad dobrobiti čovečanstva.

Ako se i bude promovisao javni sadržaj moraće da ima svrhu podsticanja interakcije u zajednici, kao što se dešava u jakim grupama koje diskutuju o TV programu ili sportu.

Još jedna opcija koju Fejsbuk razmatra su razdvojeni postovi za video, koji takođe podstiču diskusiju.

“S ovim promjenama očekujem da će se smanjiti vrijeme provedeno na Fejsbuku i da se sigurno u nekom trenutku opasti engagement, ali takođe očekujem da će provedeno vrijeme na mreži biti dragocenije“, istakao je.

Podsjetimo, razdvajanje Njuz Fid (News Feed) je već mjesecima eksperimentalni projekat koji obuhvata Srbiju, Slovačku, Boliviju, Gvatemalu, Kambodžu i Šri Lanku. Na osnovu ovog eksperimenta tj. njegovih rezultata nakon završetka, biće kreirani i Njuz Fid drugih korisnika širom sveta, koji za sad nemaju ovako drastično izmijenjen izgled. Promjena se najnegativnije odrazila na vlasnike stranica čiji je broj impresija na ovoj društvenoj mreži opao za čak 66 odsto.

 

 

 

 

(b92.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime