spot_img
spot_img

Ђоковић жестоко критиковао: 4.000 бодова без прилике да их браним

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српски тенисер Новак Ђоковић потврдио је да ће упркос санкцијама играти на Вимблдону, али је имао и шта да каже о немогућности да брани 4.000 бодова.

АТП је недавно казнио Вимблдон због санкција Русима и одузео им право да додијеле АТП и WTA бодове.

Због тога се довело у питање учешће многих тенисера, али је Новак потврдио да није један од њих.

“Вимблдон је и даље Вимблдон. О томе сам сањао као дете и никада нисам размишљао о поенима или наградном фонду, али разумем оштећене играче. Ово је ситуација у којој сви губе”, рекао је Новак послије побједе у првом колу Ролан Гароса.

Новак на Вимблдону брани титулу, којих има укупно шест.

Српски тенисер због одлуке АТП-ја на трећем Гренд слему сезоне неће моћи да брани 2.000 бодова, као што је био случај и у Аустралији из које је депортован.

“На личном нивоу, наравно, изгубићу 4.000 бодова ове године без прилике да их браним – Аустралијан опен и Вимблдон. Индивидуално негативно то утиче на мене. Разговарао сам у посљедњих неколико дана са менаџментом и предсједником АТП-ја, као и неким члановима Савјета играча… Колективно, драго ми је што су се играчи ујединили са АТП-јем и показали гренд слему да када се деси грешка – а јесте се десила са стране Вимблдона – морамо да покажемо да ће бити последица. Подржавам играче и јединство играча, одувек сам то радио и одувек ћу радити”, објаснио је Ђоковић.

Први “рекет” планете је открио и да је имао увид у неке занимљиве документе.

“На Вимблдону и ЛТА је било да донесу ту одлуку… Ипак, тек пре неколико дана сам сазнао да су они добили препоруке Владе Британије. У том документу је било неколико опција, не само једна на столу, а они нису разговарали ни сам ким – ни са АТП-јем, ни са играчима као појединцима, нити с руским и белоруским тенисеркама и тенисерима. Да комуницирају и да видимо има ли места за компромис, да можда испадне како треба. Мислим да је одлука Вимблдона погрешна, не подржавам је, али тема је изузетно осетљива – шта год да се одлучи, створиће се конфликт и разјединићемо се уместо да се ујединимо. Могли су да узму у обзир… Чуо сам да је постојала препорука WTA и АТП да играчи и играчице Белорусије, Русије и Украјине могу да одиграју егзибицију, или да играју заједно у миксу, па да новац оде жртвама у Украјини… Било је различитих идеја, али није било комуникације са стране Вимблдона”, казао је Новак и додао:

“Да ли постоји боље решење од пуког одузимања поена и недозвољавања играчима да одбране или да зараде бодове… Сви су погођени. За мене и за друге који су одигали добро прошле године на Вимблдону, ми не можемо да бранимо те поене, а неки неће имати прилику да зараде нове. Јединствена је и чудна ситуација, морам да кажем”.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img