spot_img
spot_img

Ђоковић шести пут освојио мастерс у Паризу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Новак Ђоковић је освојио 37. мастерс титулу. У финалу Париза је побиједио Данила Медведева са 2:1 (4:6, 6:3, 6:3)

Данил Медведев добио је први сет против Новака са 6:4. Руски тенисер је меч отворио са брејком, а онда након свог сигурног сервиса повео са 2:0. Услиједила су три везана сета које је освојио Новак Ђоковић, али је Медведев при резултату 3:3 дошао до још једног брејка којег је сачувао до краја сета.

Ново ривалство је рођено. Новак је одлично отворио други сет, а до брејка је дошао у четвртом гему за вођство од 3:1. Чувао је овај брејк предности све до самог краја, а девети гем је био заоста гладијаторска борба. Прво је Новак три пута спасавао брејк лопту, а онда се медведев три пута извукао на Новакову сет лопту, а Новак је са два сјајна сервиса дошао до поена.

У трећем, одлучујућем сету у прва четири гема оба играча су чувала свој сервис, а онда је Новак направио брејк за вођство од 3:2 да би српски тенисер потом потврдио свој сервис за вођство од 4:2.

Колико су добро обојица играла јасно је и из податка да смо у појединим гемовима видјели и по 30 размјена.

При резултату 4:2 Новак је дошао до нове брејк лопте, притисак је био осјетан на леђима Медведева који је у овом гему направио три грешке из бекенда и једну дуплу сервис грешку за вођство од 5:2.

Није овдје меч био готов, Медведев је успио да врати брејк, међутим, одмах на почетку наредног гема Новак је направио притисак повео са 0:15, и 15:30. Успијевао је Медведев да се врати у гем, али је Рус грешком поклонио Новаку меч лопту.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img