Ђоковић: Косово је наше огњиште, не знам да ли ће ме казнити због поруке - nula49.com
spot_img
spot_img

Ђоковић: Косово је наше огњиште, не знам да ли ће ме казнити због поруке

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је на конференцији за медије у Паризу да без задршке стоји иза поруке “Косово је срце Србије! Стоп насиљу” коју је написао на камери, да не зна да ли ће бити кажњен, али и да би опет поновио исто.

“Нисам политичар и немам намеру да улазим у политичке дебате. Много ме боли као Србина то што се догађа на Косову, наши људи су протерани из општина. Најмање што сам могао да урадим је ово. Осећам одговорност као јавна личност и син човека који је рођен на Косову, осећам потребу да покажем подршку и целој Србију.

Не знам шта будућност доноси за српски народ и Косово, али је врло потребно да се покаже подршка”, рекао је Ђоковић новинарима на конференцији за медије после победе над Александром Ковачевићем у првом колу Ролан Гароса.

На питање да ли ће бити кажњен, Ђоковић нема одговор, али истиче да је Косово наше огњиште и наше упориште.

“Не знам шта ће бити, знам да је било примедби од стране интернационалних новинара, да ли ће ме казнити. Немам задршке, опет бих поновио исто. Против ратова сам и било којег конфликта, то сам увек исказивао у јавности.

Ова ситуација са Косовом је преседан по повељи УН и свих права, јако ми је жао што смо у ситуацији у којој се налазимо. Косово је наше огњиште, наше упориште, највећа битка се тамо десила, најважнији манастири се налазе тамо…

Много разлога постоји, а поготово зато што је то истина”, закључио је видно емотивни Ђоковић, преноси Танјуг.

 

 

(politika.rs)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img