spot_img
spot_img

Zvorničanin uhapšen prilikom pokušaja prelaska granice u Brčkom

Published:

spot_img

Granična policija države Bosne i Hercegovine uhapsila je nekoliko lica prethodnih dana prilikom pokušaja prelaska graničnih prelaza države BiH.

Među uhapšenim su i dva lica iz Zvornik zbog izbjegavanja služenja zatvorske kazne. U nastavku prenosimo saopštenje iz Granične policije BiH.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brčko 16. januara, slobode je lišen A.H. (1995.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Službenici JGP Brčko, bh. državljanina su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 15. januara 2022., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode B.K. (1977.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog formiranja kriminalne organizacije u vezi sa Zakonom o nadzoru nad platnim uslugama SR Njemačke. Državljanin Republike Turske je kontroliran na letu za Istanbul i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Orašje, 15. januara 2022., pri izlasku iz BiH na prijelazu Šamac lišili su slobode A. K. (1979.). Provjerama je utvrđeno da ovog državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, saopšteno je iz Granične policije BiH.

 

 

 

(zvornicki.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img