spot_img
spot_img

Zvaničnici Distrikta čestitali 1. mart

spot_img
spot_img

Povodom 1. marta – dana koji dio BiH obilježava kao Dan nezavisnosti, najviši zvaničnici Brčko distrikta iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda danas su uputili čestitke.

“Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, svim građanima BiH, u zemlji i inostranstvu, upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da uzajamnim poštovanjem, zajedničkim djelovanjem, s ponosom i ljubavlju nastavimo graditi Brčko distrikt i Bosnu i Hercegovinu u pravcu moderne i napredne zajednice”, navodi se u saopštenju koje potpisuju gradonačelnik Brčko distrikta i njegov zamjenik.

“Država Bosna i Hercegovina je suverena, nezavisna i stabilna, i želimo da nam današnji datum bude dodatna motivacija u stvaranju još boljeg ambijenta za sve njene građane”, dodaju Kadrić i Domić.

  1. mart čestitao je i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivo Filipović.

„Svim građanima Brčko distrikta, i Bosne i Hercegovine koji obilježavaju 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine čestitam ovaj praznik!

Nezavisnost Bosne i Hercegovine stečena prije trideset godina obavezuje nas da je takvu očuvamo i u narednim decenijama, kako bi zajedno sa svim svojim građanima, kao samostalna država uspjela da se izbori s preprekama koje stoje na tom i putu ka integraciji sa Evropskom unijom”, istakao je Filipović.

“Očuvanje mira i stabilnosti u zajednici svih naroda cilj je kojem treba da težimo svi radi bolje sadašnjosti i budućnosti.

Iskreno se nadam da ćemo mi u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine nastaviti, kao i do sada, da radimo na tome i da budem primjer lokalne zajednice u kojoj se do najboljih rješenja za dobrobit svih dolazi jedino kompromisom i dogovorom”, zaključuje potpredsjednik brčanske Skupštine.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img