ŽRK “Jedinstvo”: Nova pobjeda, nova tri boda!

Kakva utakmica je juče odigrana u dvorani Ekonomske škole… Pobjednik je odlučen čak nakon isteka vremena u posljednjem sedmercu za “Amazonke” koji je donio pobjedu od 1 razlike protiv Ilidže. ŽRK “Jedinstvo” Brčko – ŽRK “Ilidža” Ilidža – 32:31 (17:15)

U posljednjih 10 sekundi su dosuđena 2 sedmerca, jedan za gošće, kojim su izjednačile rezultat, a u posljednoj sekundi za Brčanke.

- Reklama -

Iz ŽRK “Jedinstvo” nisu propustili da se zahvale i publici koja je napravila odličnu atmosferu. Sve pohvale Brčacima, koji su juče itekako bili 8. igrač za naše dame.

U sastavu su bile: Kovačević, Đurić, Svrdlan, Pajić 1, Rendić 3, Lukić 4, Sorak 8(1), Lancuški 2, Markanović, Katić 14(3), Nedić, Petrović, Pekić, Erić.

Sedmerci: Jedinstvo 4 od 6, Ilidža 13 od 16.
Isključenja: Jedinstvo 16 minuta, Ilidža 10 minuta.

Najbolje igračice ovog susreta su: Marijana Sorak (Jedinstvo) i Jasmina Pavlović (Ilidža).

Naše rukometašice sada imaju 6 bodova, i zauzimaju 10. poziciju, a iza njih se sa 3 boda nalaze se Ilidža, te bez bodova Hrasnica. Ispred ŽRK “Jedinstvo” su sa po 9 bodova Jedinstvo Tuzla, Goražde i Katarina Mostar.

Već sutra, u srijedu, “Amazonke” igraju prvu utakmicu kupa BiH protiv Hrasnice u gostima, a uzvratna utakmica je za 7 dana u Brčkom.

Za vikend naše dame igraju u prvenstvu i idu u posjetu mladoj ekipi Katarine u Mostar.

Bravo djevojke!

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime