ŽRK “Jedinstvo” Brčko na korak od Premijer lige BiH

Rukometašice brčanskog “Jedinstva” u subotu su ostvarile najvažniju pobjedu ove sezone i praktično osigurale plasman u Premijer ligu BiH!

Brčanska publika mogla je u dvorani Ekonomske škole u subotu da uživa u odličnoj utakmici i uzbudljivom ženskom rukometu, baš kao što su naše dame u najavi i obećale. Respektabilan protivnik, Knežopoljka, očekivano je pružio veliki otpor pa se igralo punim tempom svih 60 minuta. Na kraju, semafor je ipak pokaao 24:22 (13:11)!

- Reklama -

Pobjedu u ovoj utakmici donijele su: Mitrović, Đurić, Kovačević, Svrdlan, Panrić 3, Rendić, Pajić 4, Lukić 1, Markanović, Krajšumović 3, Pekić, Katić 7(3), Nedić, Petrović 5, Erić, Lazić 1. Treneri: Milunović, Radovanović.

Naše rukometašice iskoristile su sva tri dosuđena sedmerca, dok su gošće imale 6 a iskoristile 3. ŽRK “Jedinstvo” imao je 12 minuta isključenja, dok je tim Knežopoljke bio oslabljen 6.

Naše mlade nade sasvim jasno su pokazale da mogu podnijeti teret teške utakmice, te da je budućnost ženskog rukometa u Brčkom itekako svijetla!

Sve čestitke našim rukometašicama!

 

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime