spot_img
spot_img

Zlostavljao radnika kafane: Potvrđena optužnica protiv policajca u Brčkom

Published:

spot_img

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policijskog službenika iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je u obavljanju službe zlostavljao zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta u tom gradu.

Optuženom policijskom službeniku Jedinice opšte policije u Brčkom Srđanu Petroviću (41) stavljeno je na teret da je na intervenciji po prijavi štete u jednom ugostiteljskom objektu u Brčkom zlostavljao zaposlenika tog lokala.

“Petrović se tereti da je čuvara bašte lokala G.D. nakon prigovora na rad policije, iako svjestan da se radi o starijoj i bolesnoj osobi, uhvatio za vrat, odgurnuo, a potom i udario u predjelu lica ugrožavajući mu tjelesni integritet i ljudsko dostojanstvo. S tim u vezi, Petrović je optužen da je kao službeno lice u obavljanju službe drugog zlostavljao, čime bi počinio krivično djelo ‘zlostavljanje u službi'”, saopšteno je iz brčanskog Tužilaštva.

Kako je navedeno, podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, u kratkom roku okončana je još jedna istraga protiv službenih lica u Brčkom za krivična djela počinjena u vezi s vršenjem njihove funkcije.

 

 

 

 

(FENA)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img