spot_img
spot_img

Zlatnik za najsrećnije: Na Božić lomljenje česnice na Trgu mladih

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Na brčanskom Trgu mladih 7. Januara u 18 časova biće predstavljeni pravoslavni Božićni običaji uz tradicionalno lomljenje česnice.

Porodični događaj u centru našeg grada sigurno će najviše obradovati najmlađe, a vrijedni darovi čekaju one najsrećnije.

U okviru manifestacije “Čari zime”, ove godine će po prvi put biti predstavljeni folklorni, tradicionalni, ceremonijalni, crkveni i narodni običaji Posavine, ali i ostalih srpskih zemalja. Onaj najvažniji svakako je lomljenje česnice.

Za one najsrećnije, zahvaljujući pekari Ilićka 01, zlatarama Goldštajn i Taša, te predsjedniku Skupštine Brčko distrikta, gospodinu Siniši Miliću, spremni su i vrijedni darovi – tri zlatnika i novčana nagrada.

Lomljenje česnice na Trgu mladih organizuje se po prvi put, a nada organizatora je da će postati tradicija kojoj će se radovati čitav grad, a naročito najmlađi.

Predstavljanje Božićnih običaja organizuju SPKD Prosvjeta Brčko, u saradnji sa Konzervativnim klubom, a pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine Brčko distrikta gospodina Siniše Milića.

Česnicu koje će biti dovoljno za sve spremaju vrijedne ruke pekara Ilićke 01, a svesrdnu podršku dale su i brčanske zlatare Goldštajn i Taša.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img