spot_img
spot_img

Златни пут гинисовца Уроша Стокласа – од Словеније до Македоније на бициклу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Словеначки куглаш, Урош Стоклас, из родног Трбовеља у Словенији упутио се за Скопље и то на бициклу.

Заљубљеник у спорт каже да својим путовањем жели најприје обићи све клубове с којима је освојио на десетине медаља али и одати признање људима који промовишу куглашки спорт.

Наша екипа дочекала га је у Брчком у новоотвореној Арени Бакарни гдје је куглао са члановима локалног клуба Рад.

– Моја љубав према спорту, односно куглању и бициклизму, траје цијели мој живот. Најприје сам се бавио скијањем и требао наступити на Олимпијским играма у Сарајеву, али сам годину раније доживио тешку повреду ноге због чега сам морао одустати од скијања. Друга опција било је куглање, које сам заволио преко тадашњих радничких игара на које ме је водио отац још као дијете.

У својој дугој каријери овај педесетосмогодишњак са енергијом дјечака, играо је за клубове у Њемачкој, Словенији, Хрватској али га лијепе успомене вежу и за све републике бивше Југославије. Прошле године уписао се у Гинисову књигу рекорда куглајући без престанка 24 сата а педалање према Скопљу има и виши циљ.

– У поплавама које су недавно задесиле Словенију у потпуности је уништена једна од најљепших куглана у Словенији Черна у Корошком. За овај подухват имам подршку спонзора а прикупљам и прилоге за помоћ у обнови куглане у Словенији.

Стоклас се на пут до Скопља и назад за Словенију упутио 28. августа а повратак је предвиђен за 03. септембар. Он ће у том периоду на бициклу прећи укупно 2023 километра.

– Овакви људи заиста инспиришу својом енергијом и ентузијазмом којим промовишу спорт, хуманост и здрав живот. Била нам је част угостити екипу из Словеније, нагласио је Ненад Ристанић, власник Арене Бакарни која ће већ ове године од 3. до 7. октобра бити домаћин Европског првенства у куглању.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img