spot_img
spot_img

Zlatni put ginisovca Uroša Stoklasa – od Slovenije do Makedonije na biciklu

spot_img
spot_img

Slovenački kuglaš, Uroš Stoklas, iz rodnog Trbovelja u Sloveniji uputio se za Skoplje i to na biciklu.

Zaljubljenik u sport kaže da svojim putovanjem želi najprije obići sve klubove s kojima je osvojio na desetine medalja ali i odati priznanje ljudima koji promovišu kuglaški sport.

Naša ekipa dočekala ga je u Brčkom u novootvorenoj Areni Bakarni gdje je kuglao sa članovima lokalnog kluba Rad.

– Moja ljubav prema sportu, odnosno kuglanju i biciklizmu, traje cijeli moj život. Najprije sam se bavio skijanjem i trebao nastupiti na Olimpijskim igrama u Sarajevu, ali sam godinu ranije doživio tešku povredu noge zbog čega sam morao odustati od skijanja. Druga opcija bilo je kuglanje, koje sam zavolio preko tadašnjih radničkih igara na koje me je vodio otac još kao dijete.

U svojoj dugoj karijeri ovaj pedesetosmogodišnjak sa energijom dječaka, igrao je za klubove u Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj ali ga lijepe uspomene vežu i za sve republike bivše Jugoslavije. Prošle godine upisao se u Ginisovu knjigu rekorda kuglajući bez prestanka 24 sata a pedalanje prema Skoplju ima i viši cilj.

– U poplavama koje su nedavno zadesile Sloveniju u potpunosti je uništena jedna od najljepših kuglana u Sloveniji Černa u Koroškom. Za ovaj poduhvat imam podršku sponzora a prikupljam i priloge za pomoć u obnovi kuglane u Sloveniji.

Stoklas se na put do Skoplja i nazad za Sloveniju uputio 28. avgusta a povratak je predviđen za 03. septembar. On će u tom periodu na biciklu preći ukupno 2023 kilometra.

– Ovakvi ljudi zaista inspirišu svojom energijom i entuzijazmom kojim promovišu sport, humanost i zdrav život. Bila nam je čast ugostiti ekipu iz Slovenije, naglasio je Nenad Ristanić, vlasnik Arene Bakarni koja će već ove godine od 3. do 7. oktobra biti domaćin Evropskog prvenstva u kuglanju.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img