spot_img
spot_img

Златна медаља за КК Лавови на Финалном такмичењу Спортских игара младих

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Претходна два дана у Сарајеву је одржано Финално такмичење Спортских игара младих Босне и Херцеговне у кошарци 3 на 3 у женској конкуренцији за кошаркашице рођене 2005. године и млађе. 

Брчко дистрикт представљале су кошаркашице КК Лавови Брчко које су на квалифкационом турниру одржаном у Брчком средином осмог мјесеца освојиле прво мјесто и самим тим оствариле пласман на Финално такмичење Спортских игара младих БиХ.

Екипа Лавова у саставу: Милица Ђокић, Амила Смајић, Тамара Шаренац и Сара Ђокић предвођена тренером Александром Ближњаковићем, показала је да је у овом моменту најбоља у Босни и Херцеговини у свом годишту.

На отварању турнира савладана је екипа Жута подморница из Зенице резултатом 5:0, а одмах након тога у другом колу Лавице су биле више него убједљиве против кошаркашица из Бановића резултатом 15:5.

У трећем колу виђена је још једна фантастична игра брчанских кошаркашица и још једна више него убједљива побједа против екипе из Чапљине резултатом 15:3.

Посљедње коло одлучивало је побједника турнира у коме су Лавице без већих проблема савладале екипу Wonder Girls из Грачанице и на изузетно доминантан начин и без пораза освојиле прво мјесто и златну медаљу на Спортским играма младих Босне и Херцеговине за 2020. годину.

Овај успјех је још један од резултата квалитетног и успјешног рада са млађим селекцијама у КК Лавови, а такође и потврда да је ова генерација дјевојчица једна од најталентованијих у Босни и Херцеговини у задњих неколико година.

Прво мјесто на Финалном такмичењу у Сарајеву донио је Лавицама и пласман на Регионално финале Спортских игара младих које ће крајем октобра мјесеца бити одржано на Златибору уз учешће екипа из шест балканских држава.

Спортске игре младих најмасовнија су аматерска спортска манифестација у Европи која пружа прилику дјечацима и дјевојчицама да потпуно бесплатно учествују у врхунско организованим такмичењима у 10 спортова.

Циљ Спортских игара младих је да кроз дружење и спорт промовишу здраве стилове живота и опште прихваћене друштвене вриједности (мултикултурализам, толеранција, уважавање различитости).

Подршку Спортским играма младих од самог почетка одржавања у Босни и Херцеговини подржава и Влада Брчко дистрикта БиХ. Као и претходних година и ове године подршку Спортским играма младих пружио је и градоначелник Брчко дистрикта господин Синиша Милић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img