Zlatna medalja za KK Lavovi na Finalnom takmičenju Sportskih igara mladih

Prethodna dva dana u Sarajevu je održano Finalno takmičenje Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovne u košarci 3 na 3 u ženskoj konkurenciji za košarkašice rođene 2005. godine i mlađe. 

Brčko distrikt predstavljale su košarkašice KK Lavovi Brčko koje su na kvalifkacionom turniru održanom u Brčkom sredinom osmog mjeseca osvojile prvo mjesto i samim tim ostvarile plasman na Finalno takmičenje Sportskih igara mladih BiH.

- Reklama -

Ekipa Lavova u sastavu: Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac i Sara Đokić predvođena trenerom Aleksandrom Bližnjakovićem, pokazala je da je u ovom momentu najbolja u Bosni i Hercegovini u svom godištu.

Na otvaranju turnira savladana je ekipa Žuta podmornica iz Zenice rezultatom 5:0, a odmah nakon toga u drugom kolu Lavice su bile više nego ubjedljive protiv košarkašica iz Banovića rezultatom 15:5.

U trećem kolu viđena je još jedna fantastična igra brčanskih košarkašica i još jedna više nego ubjedljiva pobjeda protiv ekipe iz Čapljine rezultatom 15:3.

Posljednje kolo odlučivalo je pobjednika turnira u kome su Lavice bez većih problema savladale ekipu Wonder Girls iz Gračanice i na izuzetno dominantan način i bez poraza osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju na Sportskim igrama mladih Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

Ovaj uspjeh je još jedan od rezultata kvalitetnog i uspješnog rada sa mlađim selekcijama u KK Lavovi, a takođe i potvrda da je ova generacija djevojčica jedna od najtalentovanijih u Bosni i Hercegovini u zadnjih nekoliko godina.

Prvo mjesto na Finalnom takmičenju u Sarajevu donio je Lavicama i plasman na Regionalno finale Sportskih igara mladih koje će krajem oktobra mjeseca biti održano na Zlatiboru uz učešće ekipa iz šest balkanskih država.

Sportske igre mladih najmasovnija su amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku dječacima i djevojčicama da potpuno besplatno učestvuju u vrhunsko organizovanim takmičenjima u 10 sportova.

Cilj Sportskih igara mladih je da kroz druženje i sport promovišu zdrave stilove života i opšte prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

Podršku Sportskim igrama mladih od samog početka održavanja u Bosni i Hercegovini podržava i Vlada Brčko distrikta BiH. Kao i prethodnih godina i ove godine podršku Sportskim igrama mladih pružio je i gradonačelnik Brčko distrikta gospodin Siniša Milić.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime