Život se lagano vraća u normalu: Posljednjih dvadesetak dana u Brčkom bez novih slučajeva zaraze

Skupština Brčko distrikta razmatrala je danas informaciju o aktivnostima Kriznog štaba na prevenciji zarazne bolesti virusa korona.

Anđa Nikolić, šef Pododjeljenja za javno zdravstvo Brčko distrikta rekla je da je epidemiološka situacija stabilna i zadovoljavajuća.

–Trenutna situacija je povoljna i u našem planu popuštanja mjera trebalo bi da nastupi treća faza, a to je puštanje u rad dječjih igraonica, teretana u zatvorenom prostoru, treninga. Ne smijemo zaboraviti da ovo može da se vrati i da moramo poštovati sve preporuke koje smo donijeli – rekla je Nikolićeva.

Dodala je da će se već danas i sutra na Kriznom štabu razgovarati o narednim fazama i da će jedna od tema biti olakšavanje prelaska preko granice.

– Iako ovo nije u nadležnosti Brčko distrikta, ukoliko naredna dan-dva situacija ostane ovakva, predložićemo ukidanje 14 dana samoizolacije – istakla je Nikolićeva.

Posljednjih dvadesetak dana u Brčkom nije bilo novih slučajeva zaraze virusom korona, a od početka pandemije registrovano je ukupno 20 oboljelih od kojih je 16 pacijenata izliječeno dok su četiri osobe preminule.

Slobodanka Ćurčić, poslanik SNSD u Skupštini rekla je da je Krizni štab Brčko distrikta radio brzo i dobro i da je uz asistenciju Policije Distrikta uspio da spriječi širenje zaraze.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime