spot_img
spot_img

Зидање Скадра на Сави: Још пет и по милиона за Градски стадион

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на јучењашњој 21. ванредној сједници одобрила је Приједлог одлуке о измјени Буџета Брчко дистрикта БиХ за 2022. годину гдје је буџет увећан за 37.327.763,39 КМ од чега се на увећање прихода односи 16.120.000,00 КМ, а на увећање финансирања 21.207.763,39 КМ.

Говорећи о детаљима одлуке, градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић истакао је најзначајније капиталне пројекте који су планирани измјеном буџета, а један од њих је и Градски стадион.

Он је истакао да је Влада из средстава које је обезбиједила за овај ребаланс планирала и пет милиона марака за наставак изградње Градског стадиона.

„Наш циљ је да до краја мандата ове владе потпуно затворимо финансијску конструкцију изградње Градског стадиона“, истакао је Кадрић.

„Уз овај приједлог од пет милиона марака нама ће недостајати још само 4 и по милиона да бисмо у потпуности обезбиједили средства за изградњу стадиона чија динамика радова ове фазе, коју имамо преко 7 милиона марака, иде задовољавајућим темпом и очекујемо да до шестог мјесеца наредне године можемо створити услове да се настави са наредном фазом“, истакао је Кадрић.

Подсјетимо, радови на стадиону стадиона капацитета 16.000 сједећих мјеста започели су још 2004. године.

Радови су поново почели ове године, када је најављено да ће реконструкција стадиона бити готова до јуна следеће године.

За ту, четврту фазу наставка изградње стадиона издвојено је 7.600.000,00 КМ.

Уговором су тада предвиђени, између осталог, радови као што су извођење санационих радова на конструкцији објекта, завршна хидроизолација свих вањских површина – трибина, као и затварање цјелокупне западне трибине фасадном конструкцијом са уградњом припадајуће алуминијске браварије.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img