Ženski vizantijski hor “Sveta Anastasija srpska” proslavio krsnu slavu

Dana 04.07.2022.godine, ženski vizantijski hor “Sveta Anastasija srpska” iz Brčkog, proslavio je svoju Krsnu slavu, svoju zaštitnicu i pokroviteljku, majku Svetog Save, Svetu Anastasiju srpsku.

Večernjim bogosluženjem, nakon kojeg je prelomljen slavski kolač i osvećeno slavsko žito, načalstvovao je, osnivač, duhovnik i dirigent ovog hora, visokoprečasni protojerej-stavrofor Aleksandar Reljić, sveštenik pri Sabornom hramu Uspenija Presvete Bogorodice u Brčkom uz sasluživanje đakona Jovana Rikanovića.​

- Reklama -

Nakon molitve, otac Aleksandar obratio se članicama hora čestitajući im krsnu slavu, zahvalivši im se na njihovom trudu i zalaganju te pozivajući ih da tako nastave i dalje te te da kroz pojanje slave Boga i molitve mu proiznose, na slavu roda našeg i Crkve naše Svete.

Hor “Sveta Anastasija srpska” osnovan je, blagoslovom Njegovog Preosveštenstva, Episkopa zvorničko-tuzlanskog G. Fotija i za veoma kratko vrijeme svoga postojanja uspio je da napravi zaista ozbiljne rezultate učestvujući na niz duhovnih i kulturnih manifestacija u Brčkom gdje je pobrao simpatije brčanskog vjernog naroda i ljubitelja duhovne muzike.

Iza sebe, ovaj hor već ima snimljen jedan spot, a u pripremi je i drugi. U planu vizantijskog hora “Sveta Anastasija srpska” jeste da aktivno učestvuje na bogosluženjima pri hramu Uspenija Presvete Bogoroddice u Brčkom, u ostalim gradovima i manastirima gdje odlaze po pozivu te da predano radi na promociji vizantijskog duhovnog pojanja u regionu i šire.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime