Žene Socijalističke partije prikupile pomoć za porodicu Dundžić

Aktiv žena Socijalističke partije Opštinskog odbora Brčko svoj rad i u Novoj godini započeo je humanitarnom aktivnošću prikupljanja pomoći, ovoga puta, za tročlanu porodicu Dundžić koja živi u alternativnom smještaju.

Predstavnice Aktiva žena su za nekoliko dana trajanja akcije prikupile određenu količinu hrane, zimske odjeće i higijenskih paketa i uručile ih ovoj porodici.

Otac i jedan sin su bolesni i nisu radno sposobni, dok drugi sin nalazi povremeno poslove i pokušava osgurati egzistenciju porodici koja živi od minimalnih primanja socijalne pomoći .

- Reklama -

„Akcija je trajala sedam dana i za vrlo kratko vrijeme odazvao se veliki broj naših članica i prikupi smo dosta toga.Došavši na lice mjesta upoznali smo se i sa ostalim problemima koje ih prate te ćemo im u narednom periodu pomoći oko izrade ličnih dokumenata, mogućeg zaposlenja, evontualno i banjskog liječenja oca, u uskaldu sa našim mogućnostima, kaže Danijela Plavšić, predsjednica Aktiva žena OO SP Brčko.

Prema njenim riječima žene Socijalističke partije će i u narednom periodu iznalaziti načine i pomagati ljudima koji žive na ivici bijede i kojima ovakav vid pomoći puno znači.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime