Željko Lazić je vitez Časnog krsta (FOTO)

Pobjednik Bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Brčkom je Željko Lazić, član Plivačkog kluba Atos iz Brčkog.

On je na rijeci Savi na izletištu Ficibajer prvi preplivao 33 metra  do  Časnog krsta i time po drugi put postao vitez Časnog krsta i ovogodišnji pobjednik ove  duhovno  sportske manifestacije.

Oraganizator ove manifestacije je  Plivački klub Atos iz Brčkog, a 28 učesnika dobilo je blagoslov Srpske pravoslavne.

- Reklama -

U ime organizatora predsednik plivačkog kluba Atos Draško Đurić rekao je „da je ovo bilo deveti put plivanje za Časni krst i da je osnivanje ovog kluba imalo za cilj da baštini tradiciju Bogijavljenskog plivanja.“

„To nam daje obavezu stim što volim Bogojavljenje i našu vjeru ali poštujemo i druge vjere. Danas smo dobili blagoslov od naše crkve i čestitam pobjedniku“, rekao je Đurić.

On se zahvalio prijateljima iz nautičkog kluba „Moja lađa“, ronilačkom klubu „Nemo“,  „Iks centru“ kao i „Of road klubu 4h4“ koji su nesebično pomogli u organizaciji ove manifestacije.

Pobjednik ovogodišnjeg plivanja za Časni krst Željko Lazić rekao je medijima da mu je bila čast što je i ove godine plivao i ponio titulu.

„Drago mi je da smo i ove godine održali ovo takmičenje i još mi je draže što je sve proteklo u redu. Trudićemo se da očuvamo tradiciju. Poštujemo i volimo svoje ali i poštujemo i tuđe,“ istakao je Lazić.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Brčkom je , održano  na na izletištu Ficibajer uz prisustvo više od 400 građana i proteklo je bez problema.

 

 

 

(radiobrcko.ba/foto: Nemanja Aleksić)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime