Željko Antić napustio Organizacioni odbor Susreta: Bez vrijeđanja drugog, bez buđenja rana iz prošlosti

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Željko Antić oglasio se danas saopštenjem u kome poziva Organizacioni odbor 38. Susreta pozorišta u Brčkom da ga isključi iz daljeg rada.

“Kao član Organizacionog odbora 38. Susreta pozorišta/kazališta u Brčko distriktu BiH smatram da ova manifestacija godinama unazad predstavlja mjesto susreta publike, glumaca, reditelja i uopšte susreta ljubitelja umjetnosti u našem gradu”, navodi se u saopštenju.

Antić dodaje da se ovogodišnji Susreti održavaju pod motom „Rediteljsko maštanje boljeg svijeta“ i pod tim motom je trebalo izabrati predstave kojima su se pozorišta ove godine predstavila publici.

“Ako je suditi po tematici, čini se da su ratna zbivanja, nacionalne podjele, lična stanovišta i slično, onima koji su birali predstave „bolji svijet“. Za mene nije”, dodaje Antić.

“Boljim svijetom smatram promovisanje zajedničkog djelovanja, bez vrijeđanja drugog, bez buđenja rana iz prošlosti koje kod mnogih još nisu ni zarasle. Zbog toga što je moje djelovanje u ovom Odboru trebalo da ima sasvim drugačiji cilj i zbog pritužbi velikog broja građana da su Susreti pozorišta ove godine izazvali upravo suprotno od očekivanog uživanja u večerima pozorišta predlažem Organizacinom odboru 38. Susreta pozorišta/ kazališta u Brčko distriktu BiH da me isključi iz daljeg rada”, zaključuje u saopštenju glavni koordinator Vlade Brčko distrikta.

Podsjetimo, ranije ove sedmice na redefinisanje kriterijuma odabira predstava pozvao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime