wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Zdravstveni radnici se obratili javnosti: Pritisci, poniženja i prijetnje - nula49.com
spot_img

Zdravstveni radnici se obratili javnosti: Pritisci, poniženja i prijetnje

Published:

spot_img

Nezavisni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Brčko distrikta BiH danas se obratio javnosti saopštenjem.

Obraćanje štrajkačkog odbora prenosimo u cjelosti, bez izmjena.

Poštovani sugrađani,

Svi uposlenici JZU, kao i vi, korisnici naših usluga, svjesni smo da je naš zdravstveni sistem, koji je prednjačio u odnosu na svoju okolinu srozao na margine u kojima naši radnici nemaju osnovna sredstva za rad, a što svakako osjete naši pacijenti.

Mi smo iz tih razloga stupili u cjelodnevni štrajk od 13.3.2023. , kako bi konačno doprli do svih aktera u čijim su rukama mehanizmi kojim se može nešto učiniti.

Stupajući u ovaj štrajk, glavni akcenat nam je bio da obezbijedimo minimum pružanja zdravstvenih usluga našim korisnicima, naročito najranjivijim kategorijama i naravno svim hitnim stanjima.

Iako smo svi kontinuirano skretali pažnju i upućivali zahtjeve za rješavanje problema vezano za: nedostatak opreme , pravovremeno servisiranje opreme , nedostatak kadra, zastarjela vozila, i još mnogo gorućih pitanja, to nije urodilo plodom nego su se svi problemi samo još produbljivali.

U našoj ustanovi svaki profil zanimanja ima svoju bitnu ulogu kako bi se procesi i usluge pacijentima obavili kvalitetno i po standardima a pri tome moramo naglasiti da dobar dio uposlenika radi za najniže plate u Brčko distriktu.

U dosadašnjim pregovorima naših predstavnika sa pregovaračkim timom vlade nije bilo nekog pomaka u cilju rješavanja naših zahtjeva. Stiče se utisak da se više aktivnosti svodi na iznalaženje sredstava da se spriječi glasno iznošenje ovih problema, pritiscima, ponižavanjem, pa čak i prijetnjama.

Vlada Brčko Distrikta deklarativno kontinuirano spominje potrebu zaustavljanja odlaska mladih i sposobnih kadrova, a svojim nastupom u toku pregovora pokazuje sasvim suprotno te svojim mjerama i postupcima podstiče da veliki dio nas spakuje kofere i napusti svoj grad i svoj posao i ode tamo gdje svoj posao može raditi u uslovima dostojnim našeg časnog zanimanja.

Iskreno se nadamo da će dalji pregovori uroditi konkretnim prijedlozima za rješenje naših zahtjeva, prije svega za dobrobit naših pacijenata kao i nas uposlenika i da zajedno krenemo u smijeru oporavka našeg zdravstvenog sistema.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img