spot_img
spot_img

Завршетак радова са неколико дана закашњења: Радови на фонтани улазе у завршну фазу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Радови на изградњи нове Фонтане и премјештању скулптуре “Рибице” у центру Брчког улазе у завршну фазу.

Но, због непланираних проблема приликом извођења подземних радова предвиђени рок за завршетак овог пројекта ће бити прекорачен за неколико дана.

„Пројектом је било предвиђено да фонтана буде завршена у септембру, но преостаје још да корито фонтане буде обложено гранитом, након чега ће бити уграђен постамент, а потом и скулптура „Рибице“ на њега. Затим слиједи спајање електро и водоводних инсталација и пуштање фонтане у пробни рад што ће сигурно довести до прекорачења планираног рока за завршетак свих радова“, казао је Аднан Скендеровић, координатор на овом пројекту.

Осим саме скулптуре која је остала иста, Скендеровић је истакао да ће нова фонтана изгледати потпуно другачије од оног како је изгледала протеклих година јер ће на њу бити постављена и посебна расвјета.

Цјелокупан пројекат изградње нове фонтане и премјештања скулптуре, једног од симбола Брчког, на овај нови локалитет ће коштати око 300 хиљада КМ. Радови на овом пројекту су почели 11. маја и било је планирано да све активности буду завршени у септембру ове године.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img