spot_img

Završetak radova na Klancu za dva dana

Published:

spot_img

Saobraćaj u naselju Klanac, na ulazu u grad, obustavljen je i preusmjeren na glavnu cestu, radi rekonstrukcije tamošnjeg mosta.

Miroslav Miškić, direktor Javnog preduzeća “Putevi Brčko”, za radio Brčko kaže da će se na sanaciji mosta raditi još dva dana, kada se očekuje zaokruženje investicije vrijedne 20.000 maraka. Postojeći semafor na mostu će i dalje ostati na istom mjestu, radi pješakog prijelaza, ucrtanog ranijim prostornim planom.

“Kiše su usporile tok radova, inače bismo počeli raditi preko vikenda, kada je manji intenzitet saobraćaja”, dodaje Miškić, napominjući da vozači trebaju imati razumijevanja jer je to tek nastavak brojnih radova na putnoj infrastrukturi, a za koju će ove godine “Putevi” izdvojiti 4,5 miliona maraka.

Ovih dana počinje i dugo očekivana izgradnja kružnog toka u mjesnoj zajednici Ilićka, gdje će saobraćaj biti još više usporen, a zbog čega će vozači morati imati više strpljenja.

Inače, u proljetnom planu Javnog preduzeća “Putevi Brčko” navedena je sanacija dvanaest ulica u gradu i okruženju, nakon čega će uslijediti uređenje više lokaliteta, predviđenih za parkirna mjesta.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img