spot_img
spot_img

Завршено европско првенство у куглању – Нијемци славили у финалу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Куглашки клуб Рад из Брчког био је домаћин овогодишњег Еуро Покала (Ninepin Bowling Classic in the WNBA). Првенство које је започело 3. октобра у Арени Бакарни у Брчком окупило је 24 екипе а највише повода за славље имали су представници Њемачке.

– Четири паклена спортска дана су иза нас. Еуро покал сам по себи је јако интересантан догађај. У мушкој конкуренцији побиједио је СКК Раиндорф из Њемачке, друго мјесто припало је екипи ТК Залаегерсзеги из Мађарске, док су бронзане медаље понијели чланови клуба Подбрезова из Словачке. Мертојак из Сплита нашао се на четвртом мјесту а све екипе настављају такмичење у Лиги Шампиона, рекао је по завршетку првенства Игор Божић, менаџер Арене Бакарни.

У женској конкуренцији, највише повода за славље имале су куглашице њемачког Poellwitz-а које су освојиле прво мјесто, док су се на другом мјесту нашле такмичарке аустијског Neunkirchen-а. Бронзане медаље понијеле су чланице клуба Ференцвароси из Мађарске.

Представник Свјетске куглашке асоциације WNBC-а Ралф Вестхаус по окончању првенства, уручио је пехаре побједницима а о самој организацији првенства у Брчком, имао је само ријечи хвале.

– Изузетно квалитетно такмичење је иза нас. Имали смо прилику у протекла четири дана гледати заиста интересантне утакмице али се квалитетно дружити. Све честитке домаћинима на феноменалној организацији, која је заиста била на свјетском нивоу.

Организацију Еуро покала у Брчком похвалио је и Милош Станкић, в.д. директор Туристичке организације Дистрикта Брчко.

– Не сјећам се у скорије вријеме да је Брчко било домаћин овако престижног такмичења. Велики број спортиста али и навијача окупио се у нашем граду што је свакао позитивна ствар како за туризам, тако и за свеопшту промоцију Дистрикта. Још једном бих похвалио иницијативу Ненада Ристанића који је као љубитељ куглања и активни куглаш домаћег Рад-а саградио овакву куглану у Брчком и обогатио наш спорт али и туристичку понуду града.

Подсјетимо, Куглашки клуб Рад из Брчког био је домаћин овогодишњег Европског првенства за клубске тимове у класичном куглању, које се одржало у новосаграђеној Арени Бакарни а најављено је да ће се управо на овом мјесту одржати и Свјетско првенство у куглању 2026. године.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img