spot_img

Завршени радови на санацији објеката у Шаторовићима и Бодеришту

Published:

Поводом санације објеката које подразумијевају реконструкцију крова на ЈУ XV oсновна школа Шаторовићи и реконструкцију мјесног уреда и амбуланте у Бодеришту, данас је извршена примопредаја завршених радова, а ради се о пројекту Министарства расељених лица и избјеглица Федерације Босне и Херцеговине на који је, крајем 2021. године, аплицирало Одјељење за расељена лица, избјеглице и стамбена питања Владе Брчко дистрикта БиХ за санацију поменутих објеката.

„Одјељење за расељена лица је у сарадњи са ЈУ XV oсновна школа Шаторовићи аплицирало и прошло на јавном позиву Федералног министарства за изградњу и обнову вјерских, пољопривредних, привредних и друштвених објеката у мјестима повратника. Вриједност пројекта износи око 60.000,00 КМ, у чему је Влада Дистрикта учествовала са 10%, а остатак учешћа је имало Федерално министарство. Данас вршимо и примопредају завршених радова на санацији мјесног уреда и амбуланте у Бодеришту који су финансирани на исти начин“, истакао је в. д. шефа Одјељења Ведад Зехеровић.

Директор ЈУ XV oсновна школа Шаторовићи Аднан Курталић истакао је важност аплицирања на овакве пројекте.

„На старој школи је комплетно замијењена кровна конструкција, урађена је нова дрвена грађа, цријеп, нови олуци, поткови, чиме је завршена прва фаза. Наредна фаза коју планирамо је измјена електро и водоинсталационих радова, односно водова инсталације и замјена прозора, врата, односно столарије. Имамо планове да уведемо информатичке радионице, ђачку кухињу, ликовни атеље. Захвални смо Одјељењу и Министарству на реализацији пројекта и наставићемо да аплицирамо на оваквим и сличним пројектима“, изјавио је Курталић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img