Završeni radovi na obdaništu u naselju Ilićka

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je posjetio obdanište u naselju Ilićka povodom završetka građevinskih radova.

On je kazao da je pokrenuta i konkursna procedura i da već postoje spiskovi djece koja bi trebalo da se nađu u ovom obdaništu.

- Reklama -

„Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da su građevinski radovi na zgradi obdaništa u naselju Ilićka konačno završeni. Ostalo je još da se uradi asfalt ispred obdaništa, ali to će biti završeno za nekih od sedam do deset dana. Takođe, ovdje će moći da boravi stotinu djece uključujući i djecu s posebnim potrebama, gdje postoje i posebne prostorije. Mi očekujemo i završetak konkursne procedure u vezi s prijemom vaspitačica i drugog osoblja neophodnog za rad u ovom objektu i po okončanju tih procedura neće postojati nijedna prepreka da djeca konačno budu upisana u ovo obdanište. Slobodno mogu reći da je ovaj objekat možda jedan od najmodernijih objekata ne samo u Brčkom, već i mnogo šire“, kazao je Milić dodajući da je Vlada Republike Srbije izdvojila milion maraka za izgradnju ovog objekta, a Vlada Distrikta iz budžeta dotirala 650.000 KM.

On je podsjetio da postoje obezbijeđena sredstva za izgradnju još dva obdaništa na području Brčko distrikta BiH i da vjeruje da će se time riješiti i hronični problem nedostatka javnih obdaništa na prostoru Brčkog.

Direktorica predškolske ustanove „Naša djeca“ Brčko distrikta BiH Jasna Jovičić istakla je da će se otvaranjem ovog objekta zasigurno olakšati rad.

„Ono što nama otvara velike dodatne mogućnosti jeste to što ovdje imamo i centralnu kuhinju koja će raditi za svih pet objekata u Brčkom i to će nam olakšati kompletan rad. Konkursna procedura prijema kompletnog osoblja, ne samo nastavnog, nego i administrativnog i tehničkog, konačno će da bude urađena i nadamo se da će vrlo brzo sve krenuti s radom. Ukupno ćemo imati osamnaest novih radnih mjesta“, kazala je Jovičić.

Goran Kovačević iz Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta BiH kazao je da je Kancelarija najvećim dijelom bila učesnik u upravljanju projektom i građenjem obdaništa koje se nalazi na parceli površine od oko 3.000 kvadratnih metara.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime