spot_img
spot_img

Завршени радови на обданишту у насељу Илићка

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је посјетио обданиште у насељу Илићка поводом завршетка грађевинских радова.

Он је казао да је покренута и конкурсна процедура и да већ постоје спискови дјеце која би требало да се нађу у овом обданишту.

„Са задовољством могу констатовати да су грађевински радови на згради обданишта у насељу Илићка коначно завршени. Остало је још да се уради асфалт испред обданишта, али то ће бити завршено за неких од седам до десет дана. Такође, овдје ће моћи да борави стотину дјеце укључујући и дјецу с посебним потребама, гдје постоје и посебне просторије. Ми очекујемо и завршетак конкурсне процедуре у вези с пријемом васпитачица и другог особља неопходног за рад у овом објекту и по окончању тих процедура неће постојати ниједна препрека да дјеца коначно буду уписана у ово обданиште. Слободно могу рећи да је овај објекат можда један од најмодернијих објеката не само у Брчком, већ и много шире“, казао је Милић додајући да је Влада Републике Србије издвојила милион марака за изградњу овог објекта, а Влада Дистрикта из буџета дотирала 650.000 КМ.

Он је подсјетио да постоје обезбијеђена средства за изградњу још два обданишта на подручју Брчко дистрикта БиХ и да вјерује да ће се тиме ријешити и хронични проблем недостатка јавних обданишта на простору Брчког.

Директорица предшколске установе „Наша дјеца“ Брчко дистрикта БиХ Јасна Јовичић истакла је да ће се отварањем овог објекта засигурно олакшати рад.

„Оно што нама отвара велике додатне могућности јесте то што овдје имамо и централну кухињу која ће радити за свих пет објеката у Брчком и то ће нам олакшати комплетан рад. Конкурсна процедура пријема комплетног особља, не само наставног, него и административног и техничког, коначно ће да буде урађена и надамо се да ће врло брзо све кренути с радом. Укупно ћемо имати осамнаест нових радних мјеста“, казала је Јовичић.

Горан Ковачевић из Канцеларије за управљање јавном имовином Брчко дистрикта БиХ казао је да је Канцеларија највећим дијелом била учесник у управљању пројектом и грађењем обданишта које се налази на парцели површине од око 3.000 квадратних метара.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img