spot_img
spot_img

Завршени 36. Сусрети позоришта Брчко: „Киклоп“ загребачке Гавелле најбоља представа

spot_img
spot_img
spot_img

На 36. Сусретима позоришта/казалишта БиХ у Брчком, одржаним од 21.11.2019. до 29.11.2019. године, стручни жири у саставу: професор Академије драмских умјетности Свеучилишта у Загребу Јошко Шево, професор Факултета драмских уметности, Универзитета уметности у Београду Радован Кнежевић и професор Академије сценских умјетности Универзитета у Сарајеву Алмир Имширевић, донио је сљедећу одлуку:

Гран при Сусрета позоришта БиХ у Брчком за најбољу представу у цјелини и Статуа Гран при Сусрета додијељена је представи „Киклоп“ Градског драмског казалишта „Гавела“ Загреб.

Гран при Сусрета за најбољу мушку улогу додијељена је Игору Ђорђевићу за улогу Професора у представи „Козоцид“ у продукцији Градског позоришта Подгорица.

Гран при Сусрета за најбољу женску улогу додијељен је Јовани Гавриловић за улогу Петрија градска у представи „Петријин венац“ у продукцији Атеља 212 Београд.

У категорији награда позориштима из Босне и Херцеговине, награда за најбољу представу „Златна статуа вијећнице и града Брчког“, додијељена је представи „Сјећаш ли се Доли Бел“ у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за најбољи драмски текст бх. савременог писца, Статуа Златно перо припала је Дарију Беванди за представу „Pink Moon“ у продукцији Босанског народног позоришта Зеница.

Награда за најбољу режију додјељена је Кокану Младеновићу за представу „Сјећаш ли се Доли Бел“ у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за најбољу мушку улогу додијељена је Емиру Хаџихафизбеговићу за улогу Махмута Зољ у представи „Сјећаш ли се Доли Бел“ у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за најбољу женску улогу додоијељена је Татјани Шојић за више улога у представи „Сјећаш ли се Доли Бел“ у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за сценографију додијељена је Адиси Ватреш Селимовић за представу „Сјећаш ли се Доли Бел“ у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за костим додијељена је Весни Теодосић за представу „Пијана ноћ 1918.“ у продукцији Народног позоришта Тузла.

Награда за музику додијељена је Каћи Хаџифејзовић за представу „Мајка или све лутке иду урај“ у продукцији Сарајевског ратног театра САРТР Сарајево.

За најбољег младог глумца проглашен је Давор Голубовић за улогу Дине Зољ у представи „Сјећаш ли се Доли Бел“ у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

За најбољу младу глумицу проглашена је Елма Јуковић за улогу Доли Бел у представи „Сјећаш ли се Доли Бел“ у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Према одлуци жирија публике, које чине: Анел Шувалић, Жељка Татић, Орјана Милошевић, Анто Басић и Адмир Алагић, награда за најбољу представу у цјелини позоришта / казалишта из БиХ, додијељена је представи „Пијана ноћ 1918.“ Народног позоришта Тузла.

Награда за најбољу мушку улогу додијељена је Давору Голубовићу за улогу Дине Зољ у представи „Сјећаш ли се Доли Бел“ у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за најбољу женску улогу додијељена је Белми Лизде Курт за улогу Анице у представи „Мајка или све лутке иду у рај“ сарајевског ратног театра САРТР Сарајево.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img