Завршена тродневна “Љетна полицијска школа - 2023” - nula49.com
spot_img
spot_img

Завршена тродневна “Љетна полицијска школа – 2023”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Данас је завршена девета по реду “Љетна полицијска школа – 2023”, која се од 22. до 24.08.2023. године одржавала у просторијама Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Теме презентација тицале су се представљања Полиције Брчко дистрикта БиХ, изазова и не/сигурности у дигиталном окружењу и вршњачког насиља, слободе и сигурности, разумјевања кривичних дјела и инцидената почињених из мржње и говора мржње, критичког размишљања и медијске писмености, затим сарадње Полиције Републике Француске и Полиције Брчко дистрикта БиХ, а такође приказана је опрема Јединице специјалне полиције и уприличено је више показних вјежби из области форензичких послова, самоодбране и пружања прве помоћи. О овим темама су говорили представници Међународне организације за миграције БиХ (ИОМ), Организације за сигурност и сарадњу у БиХ (ОСЦЕ), представници Министарства сигурности БиХ и ЕУФОР-а, Француске амбасаде у БиХ, Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ и Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Као и претходних година на крају Љетне полицијске школе извршено је свечано уручење диплома и захвалница свим учесницима.

Полиција Брчко дистрикта БиХ изражава захвалност партнерима у припреми и реализацији овогодишње Љетне полицијске школе, градоначелнику и доградоначелнику Брчко дистрикта БиХ, Мисији ОСЦЕ-а у БиХ, Међународној организацији за миграције у БиХ(ИОМ БиХ), те Црвеном крсту/крижу Брчко дистрикта БиХ, а посебно донаторима Делегацији ЕУ, Британској амбасади у Сарајеву, компанијама д.о.о. ”Вокел” и д.о.о. ”Трупл” из Брчког, као и другим међународним субјектима у БиХ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img