spot_img
spot_img

Završena trodnevna “Ljetna policijska škola – 2023”

spot_img
spot_img

Danas je završena deveta po redu “Ljetna policijska škola – 2023”, koja se od 22. do 24.08.2023. godine održavala u prostorijama Policije Brčko distrikta BiH.

Teme prezentacija ticale su se predstavljanja Policije Brčko distrikta BiH, izazova i ne/sigurnosti u digitalnom okruženju i vršnjačkog nasilja, slobode i sigurnosti, razumjevanja krivičnih djela i incidenata počinjenih iz mržnje i govora mržnje, kritičkog razmišljanja i medijske pismenosti, zatim saradnje Policije Republike Francuske i Policije Brčko distrikta BiH, a takođe prikazana je oprema Jedinice specijalne policije i upriličeno je više pokaznih vježbi iz oblasti forenzičkih poslova, samoodbrane i pružanja prve pomoći. O ovim temama su govorili predstavnici Međunarodne organizacije za migracije BiH (IOM), Organizacije za sigurnost i saradnju u BiH (OSCE), predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH i EUFOR-a, Francuske ambasade u BiH, Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH i Policije Brčko distrikta BiH.

Kao i prethodnih godina na kraju Ljetne policijske škole izvršeno je svečano uručenje diploma i zahvalnica svim učesnicima.

Policija Brčko distrikta BiH izražava zahvalnost partnerima u pripremi i realizaciji ovogodišnje Ljetne policijske škole, gradonačelniku i dogradonačelniku Brčko distrikta BiH, Misiji OSCE-a u BiH, Međunarodnoj organizaciji za migracije u BiH(IOM BiH), te Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH, a posebno donatorima Delegaciji EU, Britanskoj ambasadi u Sarajevu, kompanijama d.o.o. ”Vokel” i d.o.o. ”Trupl” iz Brčkog, kao i drugim međunarodnim subjektima u BiH.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img