spot_img
spot_img

Завршена тродневна “Љетна полицијска школа – 2022”

spot_img
spot_img
spot_img

Данас је завршена осма по реду “Љетна полицијска школа – 2022”, која се у протекла три дана тачније од 23. до 25.08.2022. године одржавала у просторијама Полиције Брчко дистрикта БиХ. Школа је организована у сарадњи Полиције Брчко дистрикта БиХ са градоначелником Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, Међународном организацијом за миграције (ИОМ БиХ), Канцеларијом ОСЦЕ-а у Брчком и Црвеним крстом/крижем Брчко дистрикта БиХ.

Ријеч је о јединственој манифестацији сарадње младих старосне групе од 15-35 година и Полиције Брчко дистрикта БиХ чији је циљ упознавање младих са сектором сигурности, те схватање улоге и доприноса младих у изградњи повољног сигурносног амбијента.

Теме презентација тицале су се сигурности и Полиције, основних слобода, улоге жена у сигурносном систему, разумијевања кривичних дјела почињених из мржње и говора мржње, изазова и не/сигурности у дигиталном окружењу и вршњачког насиља, социјалне инклузије и омладинског активизма, мисије жена у ЕУФОР-у, те сарадње брчанске и Полиције Републике Француске. О њима су говорили представници Међународне организације за миграције БиХ (ИОМ), Организације за сигурност и сарадњу у БиХ (ОСЦЕ), представнице Министарства сигурности БиХ и ЕУФОР-а, Француске амбасаде у БиХ и Полиције Брчко дистрикта БиХ, а уприличен је и приказ опреме Јединице специјалне полиције, те показна вјежба гађања са учешћем полазника школе, као и обилазак нове зграде Полиције.

Љетна полицијска школа окончана је свечаним чином када су замјеник шефа Полиције Брчко дистрикта БиХ, Сенад Јашаревић и аташе за унутрашњу сигурност Републике Француске Пхиллипе Ганглофф уручили дипломе и захвалнице свим учесницима.

Полиција Брчко дистрикта БиХ изражава захвалност партнерима у припреми и реализацији овогодишње Љетне полицијске школе првенствено градоначелнику Брчко дистрикта БиХ, Мисији ИОМ-а БиХ и Црвеном крсту/крижу Брчко дистрикта БиХ, уз напомену да су значајну улогу имали и донатори, те међународни субјекти у БиХ, као и Европски универзитет Брчко дистрикт, те самостални предузетник за услуге и трговину Бранком из Брчког.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img